29 Haziran 2014 Pazar
Yayla Çorbası & 2. gün Ramazan Menüsü
Çorba bizim yemek kültürümüzde vazgeçilmez
Benim içinde yemek de olmazsa olmaz iftar sofralarında da öyle
Hele şu sıcak ve uzun yaz günlerinde iftarda birçoğumuz su ve çorbayla masadan kalkıyoruz
Hepimizin çokça yaptığı ve severek tükettiği bir çorba Yayla Çorbası Tarifi sizlerle
İftar İçin menüye de göz atmayı unutmayın efendim:)
2. Gün İçin İftar Menümüz
Yayla Çorbası
Patatesli Çanak Köfte
Yoğurtlu Kırmızı Biber
İrmik Helvası
Yayla Çorbası;
Malzemeler;
10 bardağı su
1 su bardak et suyu ( Et suyu olmazsada olur)
1.5 çorba kaşığı un
2 bardak yoğurt
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yarım su bardağı pirinç
1 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz
Pirinç ayıklanıp yıkanır. Su bir tencereye konur ve pirinçler bu suda haşlanır.
Bir kasede yoğurt un ve yumurta çırpılıp kaynayan sudan birkaç kaşık alınarak sulandırılır
Kaynamakta olan pirince karıştırılarak ilave edilir
Kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir
Kaynayınca tuz ilave edilir en son
Üzerine eritilmiş tereyağ nane ve kırmızıbiber eklenir
Afiyet olsun efendim:)
Ben et suyu yerine evde annemin et suyundan buz kalıplarında hazırladığı buzlardan kullanıyorum.Varsa sizde böyle birşey veya bunyon kullanabilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
En sevdiğim çorbalardan. Ne kadar sıcak da olsa çorbasız olmuyor ramazan.
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık.
çok severim yayla çorbasını canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok güzel bir menü hepside tam benim sevdiğim lezzetler..Ellerinize sağlık ..Hayırlı Ramazanlar :)
YanıtlaSilellerine sağlık en güzel çorbalardan...
YanıtlaSilne çorba yapsam akşama diye düşünürken bir şey bulamazsam hemen yayla çorbası yaparım :) kurtarıcı gibi bir şey,eline sağlık tatlım,mis mis...
YanıtlaSil