30 Haziran 2014 Pazartesi

Kuru Domatesli ve Mantarlı Pratik Börek 3. Gün Ramazan Menüsü


Bu lezzetli ve doyurucu börek hem iftar hemde sahur için yapabileceğiniz pratik bir tarif
Özellikle Mantar severler bu böreğe bayılacak


3.Gün menüsüne göz atmak isterseniz


Mercimek Çorbası
Güveçte Türlü
Kuru Domatesli ve Mantarlı Pratik Börek
Havuç & Kabak Salatası
Karpuz

Böreğimizin hazırlanışına gelelim

Malzemeler;
7 milföy hamuru
1 yumurta sarısı
Yarım paket kültür mantarı
5-6 yaprak kuru domates (Yoksa çeri domates)
100 gram taze kaşar peynir

Hazırlanışı;
Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp oda ısısında yumuşatın
Hamurlardan bir tanesini ayırın ve parmak genişliğinde şeritler halinde kesin
Yağlı kağıdın üzerine kalan 6 adet milföy hamurunu yan yana dizerek büyük bir dikdörtgen hamur oluşturun
Kesmiş olduğunuz milföy hamur parçalarını dikdörtgen hamuru çerceveleyecek şekilde kenarlara yerleştirin
Hamurların üzerine dilimlenmiş mantarı,jülyen kesilmiş domatesi ve rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirin

Hamuru kenarlarına yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 200 derecede ayarlı fırında hamur iyice kızarıncaya kadar pişirin
Ilık servis yapın
Afiyet olsun

Not;  Bu tepsi belirtilen ölçünün 2 katı malzemeyle yapıldı.


10 yorum:

  1. ellerine sağlık canım, çok lezzetli görünüyor böreğin..
    afiyet bal şeker olsun..
    hayırlı ramazanlar, hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil
  2. Yine çok lezzetli bir menü hazırlamışsın,ellerine sağlık..Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  3. Nefis olmus canım eline saglık hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  4. menüde börekte harika canım ellerine sağlık hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil
  5. hayirli ramazanlar olsun canim borek feci feci guzel en kisa zamanda denicem insallah sevgiler kubracim

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık:) Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Hayırlı Ramazanlar ,harika bir görüntü ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
  8. hem pratik hem enfes, daha ne olsun :) oh şifa olsun.

    ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  9. sen bu ara hep yağız'ın sevdiği yemekleri yapıyorsun galiba,sana gönderiyim ben onu :) eline sağlık tatlım nefis görünüyor...

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...