Facebook Image Map

14 Temmuz 2014 Pazartesi

Karnıyarık




Türk mutfağının tartışmasız en güzel lezzeti bence


Malzemeler;
5 adet patlıcan
1  küçük domates
1küçk soğan
1 adet biber
250 gr kıyma
Maydonoz
1 yemek  kaşığı salça
Tuz,karabiber
Zeytinyağ

Hazırlanışı;Patlıcanlar fırında közlenir.
Bir tavada küp küp doğranmış soğanlar zeytinyağıyla pembeleşinceye kadar pişirilir.
Pembeleşen soğanlara kıyma ilave edilir.Bir süre pişirilir.Daha sonra küp küp doğranmış domates,biber ilave edilir.Tuz,karabiber,salça ve maydonozda ilave edilir.
Közlenmiş ve çatalla ortaları açılmış patlıcanların içine harc koyulur.Üzeri domates ve biberle süslenir.Üzerine 1 kasede sıcak su ve salça brkaç damla zeytinyağı karıştırılır..Bu karışımda patlıcanların üzerine dökülür.Fırına verilir.180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir
Afiyet olsun....

12 yorum:

  1. yanına cacık ve pilav.. vazgeçilmez üçlü.. ve sevmeyen yoktur.. müthiş..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık karnıyarık çok sevilir biz de de:)Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. En bir sevdiğimdir kendileri ellerine saglık canım çok güzel görünüyor bu arada hayırlı bayramlar kübracım

    YanıtlaSil
  4. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil
  5. Cok ara vermisiz ?? Hersey yolunda umarim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkür ederim merak edilmek cok güzelmiş:)
      Hersey yolunda şükür, tatlı telaşlar içindeyim şu sıralar:) en yakin zamanda tariflerimle burda olucam
      Sevgilerimle:)

      Sil
  6. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...