5 Temmuz 2014 Cumartesi

Yoğurtlu Kabak Kavurması & 8.Gün Ramazan Menüsü



Hafif ve doyurucu bir salata tarifimiz var
Aynı zamanda et yemekleriyle birliktede servis yapılabilir,
Gün için ziyaret ettiğimiz Elif- Esra ikilisinde tattığım bu salatayı çok kez yaptım
Sizlerde iftar sofralarınızda bu güzel lezzete yer verebilirsiniz

 8 Gün İçin Menü Önerimize bir bakalım


Mercimek Çorbası
Patates Sufle
Kabak Salatası
Sebzeli Köfte
Bademli Çikolata Kreması

Malzemeler
3 adet kabak
1 adat büyük soğan
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Karabiber,tuz

Hazırlanışı;
Soğanlar ay şeklinde ince ince doğranır bir tavada sıvı yağda sotelenir
Bir yandan kabaklar rendelenir,ve sotelenen soğanlara eklenir
Tuz ve karabiber eklenir
Bu şekilde kabaklar verdiği suyu çekene kadar karıştırarak pişirilir
Daha sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
Soğuyan kabaklara yoğurt ve 1 diş dövülüş sarımsak ilave edilir
Karıştırılır isterseniz sade isterseniz azcık yağda sotelenmiş kırmızı biberle süsleyerek servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun

4 yorum:

  1. menüde salatada uyumlu olmuş canım ellerine sağlık. İftardan sonra mide doluyken menülere bakmak daha kolaymış :)

    YanıtlaSil
  2. Menu ayri bir guzel kabak kavurmasi ayri bir guzellll emegine saglik canim sevgilerimi biraktim :)

    YanıtlaSil
  3. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    www.cay-makineleri.com

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...