Facebook Image Map

1 Temmuz 2014 Salı

Kesme Mercimek Çorbası & 4. Gün Ramazan Menüsü


Çokca tüketilmesi gereken bir besin;içinde bolca D vitamini olduğu söyleniyor,  yeşil mercimek seveni kadar sevmeyeni de çok galiba
Askeriyenin meşhur karaşimşeği:)
Ben çok severim özellikle bu halini,bizim evlerde en çok pişen çorbadır diyebilirim
Ben biraz daha pratik tarifini vericem sizlere hamur açma derdi olmayan bir tarif:)
4 gün için menü önerim;

Kesme Mercimek Çorbası 



 Kesme Çorbamızın tarifine buyrun;

Malzemeler;
2 su bardağı mercimek 
6 su bardağı
1 büyük soğan 
1 yemek kaşığı salça 
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ 
Tuz 
Bir avuç Ev yapımı erişte (yoksa çubuk makarna da kullanılabilir)

Hazırlanışı;
mercimek bir tencerede 5 dakika haşlanır 
Soğanlar küp küp doğranır sıvıyağ ve salçayla sotelenir
Haşlanmış mercimek ilave edilir birkaç dakika kavrulur 
5 su bardağı su ilave edilir yüksek ateşte 5 dakika pişirilir 
Daha sonra kısık pişmeye bırakılır
Pişmeye yakın tuz ve  erişte veya küçük parçalara kırılmış çubuk makarna ilave edilir 
5-10 dakika daha pişirilir 
İsteğe göre en son
Reyhan ve kırmızı biber ilave edilebilir

Not; Eğer düdüklü tencere kullanıyorsanız düdüklü tencerede çok daha çabuk pişirebilirsiniz 

7 yorum:

  1. ben bu çorbaya bayılırım! evlendiğimde bana zor gelen ama ilk denediğim tariflerdendir :) eline sağlık Kübracım :)

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle bende çok severim, faydaları zaten belli :)
    kesme ile daha da lezzetleniyor..
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. ben bayılırım bu çorbaya sık sık da yaparım elinize sağlık..oruçluk zamanda çok besleyici ve sağlıklı bir yemek elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım bu lezzete canısı bende hemen her hatfa yaparım çorba döngüsü içersinde … :)
    Ellerine sağlık tatlım ,İçerken yoğurtla da denemeni tavsiye ederim …
    Afiyetler olsun hayırlı iftarlar dilerim…
    Sevgiler tatlım...

    YanıtlaSil
  5. Biz de de buna benzeri yapılır ama bu farklı. Biz de hamuru yaparken hazırlanır ve mercimekler tüm kalır. Hatta tv kanallarında çok yaptım bu yemeği. Çok severim. Ellerine sağlık. :) hayırlı ramazanlar canım...

    YanıtlaSil
  6. Çok severim bu çorbayı nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. mercimek pişirince,ertesi güne kalır ya,o zaman kalanı çorbaya dönüştürürüm hemen ve bayılırım. ben sadece evde yapıyorum ama kanallarda başka şeyler yapıyorum :P
    ellerine emeklerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...