Facebook Image Map

13 Şubat 2012 Pazartesi

Cevizli-Havuçlu Kek

Kekler arasında en sevdiğim kek meyveli keklerdir.Cevizli ve havuçlu kek'de denenmesi gereken bir tarif,cevizlerimizi kavurmamız kek'e ayrı bir lezzet kattı bence.

Malzemeler;
2su bardağı+çeyrek su bardağı un
4 yumurta
2 bardak şeker
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
6 çorba kaşığı hindistan cevizi
1,5 çay kağı tarçın
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
150gr ceviz içi
4 adet orta boy rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı tereyağı

Not;Zeytinyağını yarım su bardağı olarakda kullanabilirsiniz.Ben kekimin çok yumuşak olmasını istmediğim için yağ miktarını azalttım.Eğer yarım bardak zeytinyağı kullanırsanız,bu durumda süte gerek kalmaz!Zeytinyağı olarakda sızma zeytinyağını ilk kez denedim bir hamurişinde,biraz da korktum ancak tadında hiç bir değişiklik olmadı.Daha sağlıklı olduğu için bence tercih edilebilir.

Hazırlanışı;
Öncelikle bir tavada 1 tatlı kaşığı tereyağıyla birlikte cevizlerimizi 10-15 dakikak karıştırarak kavuruyoruz.

Karıştırma kabında katı malzemleri karıştıryoruz.Ayrı bir kasede yumurta,süt ve zeytinyağını karıştırıp.Katı karışımımızın ortasını açıp sıvı malzemeleri ekliyoruz.

Malzemelerimizi karıştırırp,rendelenmiş havuç ve cevizlerimizi ekliyoruz.
Yağlanmış kalıbımıza kekimizi döküyoruz


180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40-50 dakika pişiriyoruz.Pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterdiği için 40.dakikadan itibaren kontrol ederek pişirmekte fayda var.Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. Dilek ÇAKIROĞLU...
    Ah bu kekeler ne lezzetlidirler ,Sen bu işlere zaten ilk bu keklerle başladın :) O kek tencerelerinde yaptığın keklerin tadı damağımda hala. Ne lezzetliydiler kül üstünde pişiriyordun 11 yaşlarında mıydın o zamanlar? Nasıl kabarırdılar bir karış kalınlığı inanın abartı değil, küllü kek tencereleri ile ocakta kek yapanlar bilirler. Evet evet yanlış okumadınız aygazda kekler yapılırdı ve bu konuda uzman eller pumpulim.

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...