26 Aralık 2011 Pazartesi

Etimek Tatlısı


                   Etimek Tatlısı


Malzemeler;
1 Paket kızamış ekmek

Karamel sos için
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıcak su

Kreması için;
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Kremşantisi için;
1 poşet kremşanti
1,5 çay bardağı süt

Süslemek için;
Kivi , nar

Hazırlanışı;Tatlımızı yapmaya karamel sosundan başlıyoruz.Bir tavaya toz şekeri döküp ocak üzerinde eritiyoruz.Rengi açık kahve olunca dikkatlice sıcak suyu döküp kaynatıyoruz.(Sıcak suyu dökünce şeker bir anda katı bir hale geçicek,ancak karıştırarak onun erimesini sağlıcaz)Kaynayan şeker eriyince altını kapatıyoruz.Etimeklerimizi servis yapacağımız kaba dizip üzerine karamel sosu kaşık kaşık döküyoruz.Diğer taraftan bir tencereye sütü,tozşekeri,unu,,yumurta sarısını,nişastayı,vanilyayı döküp mikserle çırparak pişiriyoruz.Kremamız sıcakken şerbetle ıslatılmış etimeklerimizin üzerine kremayı döküyoruz.Tatlımız soğurken toz kremşantiyi sütle mikser yardımıyla çırpıyoruz.Soğuyan kremamız üzerine kremşantiyide döküp yayıyoruz.Üzerini arzu ettiğimiz meyvelerle süslüyoruz.Ben nar ve kivi kullandım.Yazın çilekle çok daha güzel olur.Buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun

4 yorum:

  1. Bloguma ugramanız sayesinde bulmuş oldum sizi ve sayfanıza bayıldım tarifler tasarım çok hoş gerçekten :) Etimek tatlısınıca çok severim heleki böyle farklı ve hoş bir sunum ile olması dahada zevkli :) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim çok mutlu oldum
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...