26 Aralık 2011 Pazartesi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Malzemeler;
1 Paket kızamış ekmek
Karamel sos için
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıcak su
Kreması için;
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Kremşantisi için;
1 poşet kremşanti
1,5 çay bardağı süt
Süslemek için;
Kivi , nar
Hazırlanışı;Tatlımızı yapmaya karamel sosundan başlıyoruz.Bir tavaya toz şekeri döküp ocak üzerinde eritiyoruz.Rengi açık kahve olunca dikkatlice sıcak suyu döküp kaynatıyoruz.(Sıcak suyu dökünce şeker bir anda katı bir hale geçicek,ancak karıştırarak onun erimesini sağlıcaz)Kaynayan şeker eriyince altını kapatıyoruz.Etimeklerimizi servis yapacağımız kaba dizip üzerine karamel sosu kaşık kaşık döküyoruz.Diğer taraftan bir tencereye sütü,tozşekeri,unu,,yumurta sarısını,nişastayı,vanilyayı döküp mikserle çırparak pişiriyoruz.Kremamız sıcakken şerbetle ıslatılmış etimeklerimizin üzerine kremayı döküyoruz.Tatlımız soğurken toz kremşantiyi sütle mikser yardımıyla çırpıyoruz.Soğuyan kremamız üzerine kremşantiyide döküp yayıyoruz.Üzerini arzu ettiğimiz meyvelerle süslüyoruz.Ben nar ve kivi kullandım.Yazın çilekle çok daha güzel olur.Buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bir dilim please
YanıtlaSilYaparız Hilalcim sanada.
YanıtlaSilBloguma ugramanız sayesinde bulmuş oldum sizi ve sayfanıza bayıldım tarifler tasarım çok hoş gerçekten :) Etimek tatlısınıca çok severim heleki böyle farklı ve hoş bir sunum ile olması dahada zevkli :) Sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim çok mutlu oldum
YanıtlaSilSevgiler:)