26 Aralık 2011 Pazartesi

Kaytaz Böreği

           Kaytaz Böreği


Yaptığım hamur işlerini fırında uzun süre pişirmek konusunda üstüme yoktur:)Biraz fazla pişmiş.Antakya yöresine ait bir börek.Mini lahmacun.

Malzemeler;
4.5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su

İç Harcı için;
250grm kıyma
2 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Nar ekşisi
Tuz,karabiber
1 tutam maydonoz

Hazırlanışı;Karıştırma kabına unu tuzu alıyoruz.Ortasını açıp yoğurdu,sıvıyağı,karbonatı döküp üzerine limonu sıkıyoruz.Böylece karbonat harekete geçmiş oluyor.Yoğurmaya başlıyoruz kıvama gelene kadar su ilave ederek hamuru kulak memesi yumuşaklığını gelene kadar yoğuruyoruz.Hamurun üzerine ve tezgaha un ilave ederk olabildiğinde ince bir şekilde hamuru açıyoruz.Sıvı yağla üzerini yağlayıp bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz.Rulomuzu iki parmak kalığında bıçakla kesiyoruz.


Kesilen hamurları ara katlar görüncek şekilde elimizle üstüne bastırarak serçe parmağı kalınlığında açıyoruz.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
İç harcımızı hazırlamak için kıymayı karıştırma kabına alıyoruz,Üzerine ince doğranmış soğanları,ince kıyılmış maydonozu,domates salçasını,dolmalık fıstıkları,tuzu,karabiberi,narekşisini ekleyip elimizle iyice karıştırıyoruz.Tepsideki hamurların üzerine iç harcımızı paylaştırıp elimizle yayıyoruz.




Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri ve altı kızarıp pişene kadar  tutuyoruz.Afiyet olsun

3 yorum:

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...