6 Ocak 2012 Cuma

Ton Balıklı Milföy


                      

Malzemeler;
14 yaprak milföy
1kutu ton balığı
Tane mısır
Dereotu
Kırmızıbiber
Taze soğan
Tuz,karabiber
Limon
Zeytin yağı
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı;
Milföy hamurlarımızı bir su bardağı yardımıyla kesiyoruz.Elde ettiğimiz yuvarlak hamurunların ortasını daha küçük yuvarlak bir kalıpla kesiyoruz.Aslında tam olarak kesmiyoruz.Bardak yardımıyla hamura baskı uyguladığımızda aşağıdaki resimdeki gibi olmasını sağlıyoruz.


   
Elde ettiğimiz hamura yumurta sarısını sürüp 180 derecede pişiriyoruz.
Pişen milföyümüzün ortasını yani  küçük yuvarlağını bıçak yardımıyla kaldırıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.İçine hazırladığımız karışımı koyabilmek için.
Diğer tarafta Ton balığını karıştırma kabına alıyoruz.Üzerine doğranmış dereotunu,taze soğanı(ben taze soğanı unuttum) 1 adet közlenmiş kırmızı biberi ekliyoruz.Tane mısırı ekleyip,limon zeytinyağı, tuz karabiberle karıştırarak.Milföylerimizin içine ekliyoruz.
Benim şimdiden favorilerim arasına girdi.Hem hafif hemde çok lezzetli oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...