29 Mayıs 2014 Perşembe

Sakızlı Un Kurabiyesi



Kurabiye kurabiye kurabiye:)
Pumpulinin Kurabiye denemeleri bitmez:)
Eskiden hamur yoğurmayı hiç sevmezdim hatta bir ara deli gibi hamur yoğurma makinası araştırıyordum
Sonra bir alıştım kendimi sıkıldıkça kurabiye hamuru yoğuruken buldum:)
Margarinsiz güzel bir kurabiye oldu
İlk yaptığınızda biraz sert oluyor kıtır kıtır haliylede çok sevildi
Ertesi güne biraz daha yumuşuyor.
Siz nasıl seviyorsanız o haliyle tüketin, ikram edin
Buyrun tarife efendim :)

Malzemeler;
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket havanda dövülmüş damla sakızı ( Paketten kastım marketlerde satılan minik paketler.Ben evde damlasakızı olmadığında Dr oetker'in Damla sakızlı vanilyasını kullanıyorum.Bir problem var ki her markette satılmıyor.Ben bulduğumda baya alıyorum.Aroması oldukça yoğun tavsiye ederim.)

Hazırlanışı;
Sıvıyağ ve pudra şekeri yoğurma kabında tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırılır
Un ve karbonat karıştırılıp sıvıyğağ pudra şekeri karışımına dökülür
Damla sakızı veya damla sakızlı vanilyada eklenerek yoğrulur
Hamur oldukça yumuşak bir hamur oluyor siz isterseniz biraz daha un ilavesi yapabilirsiniz
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil verilir
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir
170 derece de ısıtılmış fırında  10 dakika pişirilir.
Kurabiyelerimiz beyaz olcağı için;
Pembeleşmeden fırından almamız gerek herzamanki gibi kontrol ederek pişirmeyi tavsiye ediyorum
Fırından aldıktan üzerine pudra şekeri serpip servis yapıp soğumaya bırakalım
Afiyet olsun efendim:)

10 yorum:

  1. Damla sakizi... Bos bos bile yiyebilirim ama kurabiyede olursa... Bir kac tane istem?:)
    Nefis gorunuyor canim. Ellerine saglik...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor ellerinize saglik.sevgiler.zeynep

    YanıtlaSil
  3. Mımmm kokusu buralara kadar geldi ,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. çayın yanındada nefis olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. marketlerde rastlarsan damla sakızının macununu al.o da enfes.


    ellerine emeklerine sağlık gezgirim benim :)

    YanıtlaSil
  6. un kurabiyesini tutturmak zordur nefis olmuş canım eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. damla sakızla her şeyi severim mis gibi kokar ama kurabiye de kullanmak güzel bir fikir aklıma soktun. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. merhaba tarifleriniz çok güzel tariflerinizi paylaştığınız facebook sayfanız varmı ordanda tariflerinizi takip etmek isterim sevgiler

    YanıtlaSil
  9. kusuruma bakmayın daha önceden facabook sayfanızı beğenip takibe almışım zaten :)

    YanıtlaSil
  10. Damla sakızını kahve hariç her şey de severim, eline sağlık tatlım çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...