27 Mayıs 2014 Salı

İrmik Helvası


İrmik helvası çok pratik ve çok lezzetli bir tatlıdır
Ansızın bir misafir geldiğinde hemen yapabileceğiniz herkesinde sevebileceği bir tatlı
Benimde çok sevdiğim canım tatlı istediğinde evde tatlı birşeyler olmadığında kurtarıcımdır, hemen bir irmik helvası kavururum.
Çayımın yanında afiyetle yerim:)
Buyrun tarife;

Malzemeler;
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2  çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı;
Geniş bin tencereye tereyağ ve sıvayağ koyulur eritilir.İrmik eklenir ve rengi dönünceye kadar kavrulur.
Ayrı bir kasede süt ,su, şeker karıştılır
Kavrulmuş irmiğe ilave edilir biraz karıştırılır
Kapağı kapatılıp en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
10 dakika demlenmeye bırakılır, arzuya göre kalıpla şekil verilerek antep fıstığıyla servis yapılır
Afiyet Olsun:)


3 yorum:

  1. epeydir yapmadım çok severim nefis olmuş canım eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. bizim evde gecenin bir yarısı bile irmik kavrulabiliyor :)) ben pek sevmem ama azcık yerim:))

    sunumların da güzelleşti,aferim sana :)))

    YanıtlaSil
  3. Bi gün de bana kavurursun artık, gerçi ben irmikten çok un helvasıni severim ama senin elinden ikisini de yerim :) eline sağlık canım nefis görünüyor .

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...