5 Temmuz 2011 Salı

Dereotlu peynirli poğaça

Malzemeler;
1 kase yoğurt
2-3 yemek kaşığı tereyağ(genelde margarin kullaılır daha lezzetli ve sağlıklı olcağını düşündündüğüm için tereyağı kullandım)
1 yumurta akı
1 kabartma tozu,1 yemek kaşığı tuz
Un
Beyaz peynir
Dere otu

Hazırlanışı;yoğurt yumurta akı tereyağı bir yoğurma kabına koyulur üzerine alabildiğince un dökülür,kabartma tozu ilave edilir. meşhur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğrulur.Hamuru ikiye bölüyoruz bir kısmına doğranmış dereotu ve peyniri ilave edip yoğuruyoruz.(beyaz peynir ve derteotu ölçüsü arzunuza göre)Yoğrulmuş hamurları küçük toplar haline getirip fırın tepsimize koyuyoruz.2 çeşit olması için hamurun tamamına beyaz peynir ve dereotu ilave etmedim.Üzerlerine yumurta sürülüp,susam dökülüp fırına verilir.Benim poğaçalarım fırında biraz fazla kaldı o yüzden çok pişkin oldu!Rengi daha beyaz olur normalde.Afyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...