5 Temmuz 2011 Salı

Cevizli Sarma (Sütlü Tatlı)

Malzemeler

1litre süt ve ayrı olarak 2 bardak süt
1 su bardağı un 
2 yemek kaşığı margarin
8 yemek kaşığı şeker
1 paket kremşanti
Ceviz veya fındık
Hindistan cevizi (2-3 paket)

Yapılışı; 1litre süt bir tencereye dökülür un ve şeker ilave edilerek karıştırılarak pişirilir.Pişmeye yakın margarin ilave edilir.Piştikten sonra mikserle çırparak 1 su bardağı süy yavaş yavaş ilave edilerek çırpılarak soğutulur.Kare fırın tepsisine hindistan cevizi açık yer kalmıcak şekilde dökülür,hindistan cevizinin üzerine yapılan muhallebi dökülür soğuması için tepsi buzdolanına koyulur yaklaşık 1-2 saat soğuyana kadar dolapta bekletilir.Bu sırada paket içindeki 2 poşet krem şanti 1 bardak sütle hazırlanır dolaba koyulur soğuması için.Yaklaşık 2 saat sonra dolaptan alınan soğuyan muhallebin üzerine kremşanti dökülür spatula yardımıyla düzeltilir.Muhallebi kare  olucak şekilde parçalara bölünür.Kesilmiş her parçanın üzerine rondodan geçirilmiş cevizden koyulur bu işlemde bittikten sonra.Kesilen kare parçanın bir ucu spatula yardımıyla kaldırılarak diğer ucun üstüne kapatalır ,sanki rulo şekli verilmiş gibi olur.Servis tabağına alınır.Bu tatlıyı 1 gece önceden yapmak gerek 1 gece dolapta beklemeli.Afiyet olsun

Not;    Bu tatlıyı 1   gece önceden yapmak gerek 1 gece dolapta beklemeli.

Resimlere aldanmayın resimlerdeki servis tabağına sığmayan kalan parçalar:)yaklaşık 20-25 servis çıkar.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...