1 Nisan 2014 Salı

Portakallı İrmik Tatlısı




İrmik tatlısını, helvasını çok severim çok ca yaparım geçenlerde Reyhancığımda bir tarif gördüm denicem bu tatlıyı dedim ve yaptım.Çok hafif ve lezzetli bir tatlı oldu.Tarifin orjinaline burdan ulaşabilirsiniz Anne Eli Gibi
İrmik çok faydalı bir besin biraz da faydalarına göz atalım isterseniz

Buğdayın bir türüdür. Besin değeri oldukça yüksek bir yiyecektir. Yemek ve tatlı yapımında kullanılır.

Bunun dışında işte bilmediğiniz daha bir çok faydaları.

  • Kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.
  • Hazmı kolaylaştırır.
  • B ve E vitamini bakımından zengindir.
  • Protein değeri oldukça yüksektir.
  • Enerji verir.

Bu faydalı besini çokca tüketmeliyiz o zaman:)
Buyrun Tarife;


Malzemeler;
1 paket yulaflı bisküvi

İrmik Tatlısı İçin;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
7 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya

Portakal Sosu İçin
3 adet portakal
1 küçk çay bardağı tozşeker
1 küçük çay bardağı su
1 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için evinizde  ne varsa fındık,fıstık bende meyve kurusu vardı onları kullandım:)

Hazırlanışı;
Yulaflı bisküviyi rondo dan geçirin toz haline gelmiş bisküviyi  tatlınızı yapacağınız tepsiye yada borcama serelim
Ardından İrmik tatlısı için limon kabuğu rendesi ve vanilya dışındaki malzemeleri tencereye koyalım
Orta ateşte tel çırıpıcı yardımıyla karıştırarak pişirelim
Kıvamı yoğunlaşan muhallebiyi ocaktan alıp limon kabuğu ve vanilya ekleyip karıştıralım
İrmik tatlımızı soğumadan bisküvilerin üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Portakal sosunu yapmaya başlıyoruz
Sıktığımız portakalları bir tencereye alıyoruz,toz şeker,nisaşta ve suyu ekleyip iyice çırpıyoruz
Orta ataşete koyulaşana kadar pişiriyoruz
Pişen portakal sosumuzu alıp sığuyan muhallebimizin üzerine gezdiyoruz
Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz daha sonra buzdolabında birkaç saat bekletip servis yapıyoruz
Tatlımızı servis sırasında süslüyoruz
Afiyet olsun Efendim:)



8 yorum:

  1. beğenmene çok sevindim tatlım,hepinize afiyetler oldu.Ellerine sağlık nefis görünüyor,öperim :)

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık bende çok severim hafif oluyor,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bugün arkadaşları ziyaret edip yorum yapmak için oturdum hangi sayfaya girsen benim çok sevdiğim lezzetlerle karşılaştım çokda canım çektiii:(diyetteyim ondanmı acep:) irmik tatlısınada bayılırım elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ben de bayılırım
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık Pumpilim…
    Bayılırım irmik tatlısına ve portakal sosuda bu tatlıya çok yakışıyor…
    Afiyetler olsun canım…
    Sevgilerimi bırakıyorum ve seni kocamannn öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. bunu bir sonraki yapışında portakallı irmik kullan,bayılırsın:)
    ellerine sağlık kuzum.

    YanıtlaSil
  7. Kim sevmezki bu guzel gorunumlu tatliyi elinize saglik..

    YanıtlaSil
  8. kuzuuumm ellerine sağlıkk :)
    ne çok severim ben bu tatlıyııı ama iki dilim isterim bak :)

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...