7 Nisan 2014 Pazartesi

Alman Pastası


Herkese  mutlu güzel haftalar tatlı bir başlangıç yapalım haftamız güzel geçsin
Efsane bir pasta  Alman pastası bir blog arşivinde mutlaka olması gereken bir tarif ben biraz geç ekledim galiba:)
Benim de en sevdiğim pasta türü çünkü krem şantili pasta ya pasta demem ben:) Keki kreması ayrı ayrı güzel ama o krema o krema bir harika işte:)
Buyrun efendim tarife

Malzemeler;
Pandispanya İçin
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ay çicek yağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
2 muz

Krema İçin;
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için
Pudra Şekeri

Hazırlanışı;
Krema için,Süt ,yumurta,şeker,un ve nişastayı tencereye alıp çırpma teliyle çırpın.
Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.Çırparak soğutun.

Pandispanya için, yumurta ve şekeri bir cam kaseye alıp mikserle köpük gibi olana kadar çırpın.
Ay çicek yağı, süt ve yoğurdu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.
Vanilyayı ekleyin çırpın
25 cm çapında bir kalıbın içini yağlayın.
Hamuru ekleyip üzerini kaşığın tersiyle düzleyin
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-60 dakika kontrol ederek pişirin
Pandispanyayı  fırından alıp soğutun
Enine ikiye kesin
Hazırladığınız kremayı alt parçanın üzerine yayın.
Muzu dilimleyip kremanın üzerine dizin
Üzerine diğer parçayı kapatıp bolca pudra şekeri serpin
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis yapın



9 yorum:

  1. ellerine sağlık canım,çok güzel görünüyor ve çook da severim. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Sitene gelmeden 10 dk evvel Alman Pastası diye içimden geçirdim. Küçükken okulumuzun köşesindeki pastanede mükemmel yaparlardı. Ve zengin çocuklar alabilirdi. Ben genelde poğaça ya da simit alırdım. Ay bir canım çekti anlatamam. :) Ayrıca bloğuma gelip ziyaret etmen beni çok mutlu ediyor. Bunun için çok teşekkür ederim. Mutlaka geleceğim bundan sonra. Seni de her daim beklerim, kapım açık. Çok sağol. Öpüyorum. =)

    YanıtlaSil
  3. hımmm.olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Bu pastayı bir kaç kere yapmışlığım vardır. Ertesi günü daha da lezzetli olur. Sizin pastanız da mükemmel görünüyor. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. ellerıne saglıkk

    banada bekelrım sevgıler

    YanıtlaSil
  6. Oyyy pumpilimmmm nefis olmuş Alman pastan bayılırımmmm….
    Ellerine sağlık miss misss…
    Afiyetler olsun canım öpüyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. çoktandır yapmadım yahu aklıma düşürdün bak :) ellerine sağlık Kübracımm :)
    bir dilim versene ben yapana kadar :D

    YanıtlaSil
  8. uzun zaman olmuş yapmayalı,tatlı sevmem ama alman pastasını nedense çok severim :) eline sağlık canım harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  9. alman pastasııııııııııı çok severim ama en çok mayalısınııı. onu da dene tamam mıı :)
    mımm olsa da yesem :) ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...