28 Ocak 2014 Salı
Patatesli Çanak Köfte
Patatesli Çanak Köfte hem sunumuyla hem tadıyla sizi kendisine hayran bırakıcak harika bir lezzet.Misafir sofralarınızı bu lezzetli köfteyle şenlendirin derim:)
Malzemeler;
500 gram Köftelik kıyma
1 oırta boy soğan
1 diş sarımsak
Tuz-Kimyon
Patates Salatası İçin
500 gram patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, kimyon, karabiber, kırmızıpulbiber
Not; Bu ölçüye göre 9 adet köfte çıktı
Hazırlanışı;
Kıymayı çukur bir kaba alın.
Rendelenmiş soğanı,havanda ezilmiş sarımsağı tuzu ve kimyonu ekleyin.Hamuru yoğurun.
Mandalina büyüklüğünde bir parça koparın.
Köfte hamurlarının sığacağı şekilde ısıya dayanaklı kek kalıplarının içine yerleştirin( Isıya dayanıklı küçük kaselerde olabilir)
Elinizle bastırarak çukur bir kase şekli verin.
Önceden ısıtılmış 170 derecede ayarlı fırında pişirin.Yaklaşık 30 dakika kontrol ederek
Patateslerin kabuğunu soyup küp halinde kesin
Hafif sert kalacak şekilde haşlayın.
Sarımsakları 1 kaşık zeytinyağını ile birlikte havanda ezin
Tuzu ve baharatlarını eleyip karıştırın
Patatesler haşlanınca süzün ve hemen sosu ekleyin
Pişen çanak köfteleri fırından alıp kalıptan çıkarıp patatesleri içine paylaştırın
İsteğinize bağlı olarak patatese farklı sebzelerde ilave edip sunum yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
köfte en çok sevdiğim et türüdür canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilSofraların vazgeçilmezi galiba:)
SilTeşekkür ederim
Sevgiler:)
kubracim eline saglik guzel bir sunumla gel beni ye diyen bir tarif bu .. afiyetler olsun canim..
YanıtlaSilÇok çok teşekkür ederim:)
SilSevgilerimle
Eminim sunum kadar lezzeti de güzeldir.Ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim:)
SilSevgiler