25 Ağustos 2011 Perşembe

Güveçte Türlü

Malzemeler;1 adep patlıcan
1 adet kabak
2 adet küçük patates
Yarım kg  kuşbaşı
2 adet sivribiber
1 büyük soğan
1 büyük domates
1 orta kase kırılmış taze fasulye
 Tuz
2yemek kaşığı salça
Yarım çay abrdağı zeytinyağı

Hazırlanışı;1 adet soğan küp küp doğranır.Büyük bir kaseye koyulur.ayıklanmış kırılmış fasulyelerde ilave edilir kaseye.Doğranmış tuzlu suda bekletilmiş patlıcanlarda ilave edilir.Küp küp doğranmış patatesler,kabakda ilave edilir.Biberlerde ince ince doğranır bu karışım harmanlanır.güveçin en altına harmanlanmış sebzemizden dizilir onun üzerine de kuşbaşı ilave edilir.
Malzeme bitene kadar bu işleme devam edilir.Büyük bir kasede 2 bardak su,2yemek kaşığı salça 1 domates rendesi,zeytinyağı,tuz karıştırılarak güveçe  sebzelerin üzerine gezdirilerek dökülür.

.En kısık ateşte yaklaşık 2-3 saat pişirilir.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...