Malzemeler;
2 Domates rendesi
3 yemek kaşığı domates salçası
3 kaşık un
1 su bardağı süt(Süt yerine kremada kullanılabilir)
1çay kaşığı karabiber,tuz
2 yemek kaşığı margarin(margarin yerine tereyağı tercih ettim)
1küp et bunyon
Hazrılanışı;
Öncelikle margarinimizi tenceremize koyup eritelim köpürmeye başladığında unu ve kara biberi ilave edip kavuralım rengi sararmadan salçayıda ekleyip iyice kavuralım. Ardından domates rendesini de ekleyelim.
Ilık su ekleyip karışımı çırpalım,top top olmamasına dikkat edelim.Kalın bi kıvama gelene kadar su ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca 1 bardak sütü(veya kremayı) 1 küp etbunyonu da ilave edip 5-6 dakika pişirip ,tuzunu ekleyip indirelim.çorbayı tabaklara koyup üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip sıcak servis yapalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.