Facebook Image Map

24 Nisan 2011 Pazar

3 Katlı Elmalı Tatlı

Malzemeler ;
2 paket kakaolu bisküvi
1litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 vanilya
Üzeri için;4 adet elma
1su bardağı toz şeker
Tarçın,fındık

Yapılışı;Kreması için tencereye 1 litre sütü alın,1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı un,nişasta,yumurta sarısını ilave edip orta ateşte karıştırarak kremayı pişirin.Pişmeye başladığı an vanilyayı ekleyin.Bir yandan elmaları bir tencereye rendeleyip,1 su bardağı şeker ilave edip  elmalı harcı pişirmeye başlayın,1 çay kaşığı tarçın ilave edin.Dikdörtgen bir borcama  1 paket kakaolu bisküviyi dizin üzerine kremadan dökün soğumaya bırakın,daah sonra 2.paket bisküviyi dizin,bisküvilerin üzerine elmalı harcı ilave edin.Arzu ederseniz elmanın üzerine fındık ilave edip servise sunun.Arzu ederseniz kalan kremayı elmalı harcın üzerine döküp servise sunun.Ben bu şekilde yaptım.

Not;Büyük bir borcam kullanmanızı tavsiye ederim!





3 yorum:

  1. olsada yesek süper görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Offfff nefisssss. Evde o kadar çok elmam vardı ki. Artık onlarla ne yapacağımı buldum ;) Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,güzel bir tatlıydı
      Sevgiler:)

      Sil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...