21 Nisan 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Pırasa

1kg pırasa
3adet orta boy havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3tatlı kaşığı şeker

Yapılışı;Soğanlar ince ince doğanır bir tencereye alınır zeytinyağı ilave edilerek kavrulur.Salça ilave edilir.Doğranıp yıkanan sebzelerimiz tencere dökülür.1tatlı  kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı şeker ilave edilir.Sebzelerimizin üzerini geçicek kadar su ilave edilir ve orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.Pişmeye yakın 1 şeker kaşığı daha şeker ilave edilir.(şeker tadını tam olarak hissetmek istiyosanız daha fazla koyabilirsiniz,damak tadına göre değişen bişey olduğu için.)

Not:Havuç ve pırasaların pişme süresi aynı olmuyor.Arzu ederseniz doğradığınız havuçları 5 dakika ayrı bir tencerede kaynatıp ilave edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...