Facebook Image Map

28 Mart 2014 Cuma

Patatesli Kek



İlk tuzlu kek denemem kendisi:)
Geçenlerde tuzlu kek yapma kararı verince tarifim olmayınca bende Papatyamın sitesine bakayım dedim onda mutlaka vardır.Bütün kek tariflerini inceledim ve papatesli keke karar verdim. Tarifin orjinaline burdan ulaşabilirsiniz Papatya Prenses çok da lezzettli bir kek  oldu.

Buyrun tarife geçelim 
Malzemeler;
3 yumurta
1su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un 
1 kabartma tozu 
3 adet patates
2 çay kaşığı tuz 
1çay kaşığı sumak 
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Çok az karabiber 
Üzeri için susam

Hazırlanışı;
İlk önce patatesler küp küp doğranır ve biraz haşlanır.
Haşlanan patatesler  süzülür ve soğumaya bırakılır
Yumurta zeytin yağ ve yoğurt tel çırpıcı yardımıyla çırpılır.
Un, kabartma tozu,tuz ve baharatlar eklenir karıştırılır
En sonda patatesler eklenir karıştırılır
Borcam tepsi yağlanır ve kek hamurumuz dökülür
Üzerine susam dökülür
180 derece ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirilir
Afiyet olsun efendim:)




7 yorum:

  1. ellerıne saglık *-*
    afıyet olsun



    banada bekelrım sevgıler*-*

    YanıtlaSil
  2. mmm nefis,ellerine sağlık canım.çok severim

    YanıtlaSil
  3. hmmmmmmhh nefisss :D bayılırım patatesli keke :) ellerine sağlık kuzummm :) bir dilim erim hatta iki bile yerim :D

    YanıtlaSil
  4. Bu kekten sana gelince isterim,biliyorsun ben tuzlucuyum hele bir de patatesli ise hiçç hayır demem :) ikinizinde eline sağlık canım nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  5. bu kek çocuk denecek yaştan beri yaptığım bi tarif :) beğenmene sevindim.. ellerine sağlık olsun.olsa da yesem bi de:))

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...