Facebook Image Map

5 Temmuz 2012 Perşembe

İslim Kebabı





Güzel bir ana yemekle daha karşınızdayım. Patlıcanı sevmeyen çok az insan vardır  heralde, etin bu kadar yakıştığı başka bir sebze varmı bilmiyorum. Yiyen herkes çok beğendi hatta bayıldı diyebilirim:) Ramazan yaklaştı, İftar davetlerimizde hem çok lezzetli hemde çok şık bir sunuma sahip bir ana yemek olarak yapılabilir.


Malzemeler;
3 Patlıcan
2 Kabak
2 Yeşilbiber
3domates

Sosu İçin;
1 Çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Sıvıyağ
Su

Köftesi İçin;
300gr kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydonoz
Galete unu
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı;
Bir kaseye kıymayı alıyoruz. Üzerine rendelenmiş soğanı  , tuzu, karabiberi kıyılmış maydonozu ve yumurtayı ekleyip yoğuruyoruz. Kıvamı ayarlamak için galete unu ilave ediyoruz. Köftelerimizi yuvarlıyoruz. Patlıcanlar uzun değilse köfteler küçük olursa kapatırken çok zorlanılmaz.








Patlıcanları alaca olarak soyup kurşun kalem kalığında uzun dilimlere bölüyoruz. Kabaklarımızı yıkadıktan sonra patlıcandan daha ince olacak şekilde diklemesine kesiyoruz. Teflon tavada az yağda önce patlıcanlarımızı daha sonrada kabakları alt üst yarı kıvamda kızartıyoruz. Kağıt havlu serilmiş bir tabağa alıp bekletiyoruz.


Bir tabağa patlıcan dilimlerini ve üstlerine artı şeklinde kabak dilimlerini diziyoruz. Hazırladığımız köftelerden her dilime 1 tane köfte koyup önce kabak dilimlerini kapatıp ardından patlıcanları kabakların üstüne kapatıp, ters çevirirp fırın tepsisine diziyoruz. Bütün malzemelere aynı işlemi yapıyoruz. Herbirinin üstüne bir parça domates bir parça yeşil biber koyup kürdanla tutturuyoruz. Sosu için bir tavada domates salçasını sıvıyağla birlikte kavuruyoruz. Üzerine sıcak su ve tuz koyup kaynatarak  tepsideki yemeğimizin üzerine döküyoruz. Önceden ıstılmış 180 derecelik fırında yarım saat pişiriyoruz. Kontrol ederek pişirelim her fırının pişirmesi süresi farklı oluyor.  Afiyet olsun..















7 yorum:

  1. Patlıcan ve köftenin eşsiz buluşması :)
    Şahane gözüküyor.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten eşşiz buluşma:)
    Çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  3. Kebabı severim ama patlicanlısını daha çok severim :)
    Ellerine sağlık çok yenilesi görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba
    Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen izle kısmını tıkladım bile:) İzlemedeyim. Sizide benimkine beklerim.
    komirra.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim,takipçinizim:)

    YanıtlaSil
  6. Bende patlıcanlı bütün yemeklere bayılırım. İslim kebabı da muhteşem görünüyor. Sayende bende hatırlamış oldum, Ramazan çıkmadan kısmetse yapayım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patlıcanın etle muhteşem uyumu diyorum be her zaman:)
      Teşekkür ederim
      Sevgiler:)

      Sil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...