Malzemeler;
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağından az zeytinyağı
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı rondodan geçirilmiş ceviz içi
Şerbeti için; 1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Limon
Hazırlanışı;3 yumurta ve şeker mikser yardımıyla çırpılır.
Karışıma 1 su bardağından az zeytinyağı, 1 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu ilave edilir.Çırpmaya devam edilir.
Son olarak hindistan cevizi ve ceviz ilave edilirek çırpılır.
Hazırlanan karışım yağlanmış borcam tepsiye dökülür.180 derecede ısıtılmış fırına verilir kontrol edilerek yaklaşık 30 dakika pişirilir.Pişirme süresi fırınlarda farklılık göstermektedir.İlk 20 dakika fırını açmayın 20 dakikadan sonra kürdan yardımıyla pişip pişmediği kontrol edilebilir.
Fırında kekimiz pişerken.Şerbet malzemleri 1.5 su bardağı su ve 1.5 su bardağı şeker bir tencerede 10-15 dakika kaynatılır.Kaynayan şerbete birkaç damla limon sıkılır.Şerbet ılımaya bırakılır.Pişen kekde 10-15 dakika dinlendirildikten sonra şerbet dökülür.Arzuya göre üzeri hindistan ceviziyle süslenir.Afiyet olsun
kabartma tozu kullanılmıyormu acaba
YanıtlaSilEvet kullanılıyor 1 paket
SilEklemeyi unutmuşum
Uyardığınız içi teşekkür ederim
Çok lezzetli ve pratik bir tatlıdır tavsiye ederim
Sevgiler:)