24 Kasım 2011 Perşembe

Kağıt Kebabı

Uzun zamandır denenmeyi bekleyen tariflerimden biriydi.Benim gibi et yemeklerini sevenlerin vakit kaybetmeden denemelerini tavsiye ediyorum.Çok leziz bir yemek.


Malzemeler;
Yarım kg kuşbaşı
3 adet küçük patates
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
1 adet domates
10-15 adet arpacık soğan
2 ader sivri biber
2 yemek kaşığı salça
Tereyağı
Tuz,karabiber,kekik,kırmızıbiber,

Hazırlanışı;Bütün sebzeler küp şekilde doğranır.Arpacık soğanlar doğranmaz.Salça,tereyağı ve baharatlar hariç tüm malzeme bir kasede karıştırlır




Karışıma 1 su bardak sıcak su içinde eritilmiş salça, baharatlar ve tuz eklenir  karışım harmanlanır.



Fırın tepsisine;tepsinin üstünü kapatacak şekilde yağlı kağıt serilir.Karışım yağlı kağıda dökülür.



Karışıma tereyağı ilave edilir ve kağıt kenarlardan kapatılır.Kağıdın üzerine zeytinyağı sürülür ve 200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.Afiyet olsun.


2 yorum:

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...