Havalar serinlemeye başladı galiba bugün bulutlu bir İstanbula uyandık, yer yer yağmurla Sonbahara Merhaba dedik galiba:) galiba diyorum hepimizinde bildiği gibi küresel ısınmadan dolayı bahar mevsimini yaşayamaz olduk :(
Sizler bu havayı fırsat bilin bu güzel pideleri yapmaya koyulun bence:)
Pidenin hamur tarifi İnstagramda takip ettiğim chefleziz in sahibi Zehradan aklıma o düşürdü pide yapmayı, çok sevdim, fırsat buldukça yapıyorum mideler şenleniyor:) misafirleriniz için harika bir ikram
Pideler mis gibi ev yapımı pideler Pumpulinin Mutfağında; Birbirinden lezzetli iç harçlarla ev yapımı doğal sağlıklı yiyenleri müdavimi yapacak bir pide tarifi .Ev de pide partileri yapmaya ne derseniz fırından çıkmış sıcacık pideler soğuk bir ayran yada demli çayla. Buyrun o zaman tarife;
Malzemeler;
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
40 gr yaş maya
Un alabildiğinde ancak hamur kulak memesi yumuşaklığından daha da yumuşak cıvık bir hamur olucak
Hamurumuzun üzerini kapatıp 1-2 saat mayalanması için bekliyoruz .
Mayalanan hamurumuzdan bezeler koparıp açıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz içlerini bu aşamada ekliyoruz.
Gelelim en can alıcı kısmına iç harcı hazırlığına
Kuşbaşılı iç harcı için
200 gram kuşbaşı
1 soğan
1 domates
1 adet sivri biber
Tuz,karabiber kırmızıbiber
Hazırlanışı; Soğanlar ve doğranmış sivribiber ayçicek yağında sotelenir. Kuşbaşılar ilave edilir,tuz ve salça ve domates de eklendikten sonra 5-10 dakika pişirilir.En son karabiber ve kırmızıbiber eklenir.Fırında da pişeceği için çok pişirmeye gerek yok
Kıymalı iç Harcı için;
20 gram kıyma
1 soğan
1 domates 1 adet sivribiber
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber,kırmızıbiber
Kuşbaşılı iç harca uygulanan aynı işlemler uygulanır.İsterseniz domates ilave etmeyebilirsiniz.
Patatesli-Kaşarlı İç Harcı İçin
2 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı;
Patatesler ezici yardımıyla ezilir,rendelenmiş kaşar ve tuz ilave edilir.
Fırın tepsisine dizilmiş pide hamurlarına iç harçlarımızı paylaştırıyoruz.Hepsi birbirinden lezzetli iç harcları mutlaka deneyin.
Pidenin kıvrılan kenarlarına sıvıyağ sürün
Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında pişirin ortalama 10-15 dakikada pişiyor.
Yine kontrol ederek pişirelim.Her fırının pişirme süresi farklılık gösterebiliyor
Afiyet bal şeker olsun Efendim:)
Sevgilerimle:)
çok güzel yapmışın afiyet olsun
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim:)
SilCanım benim ellerine sağlık,süperler..Muhteşem görünüyorlar..Afiyet şeker olsun...sevgilerimle..
YanıtlaSilNurşen ablacım çok teşekkür ederim:)
SilSevgiler
elllerine sağlık :D
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)
Silben kasarlı alayım nasıl guzeller elıne sağlık
YanıtlaSil:)
SilÇok teşekkür ederim
Pideler müthiş görünüyor...
YanıtlaSilSayfana girer girmez içim açıldı ve iştahım kabardı ...
Ellerine sağlık canım afiyetle yiyiyn inşallah...
Bu arada blog ismini rahmetli babacığım bebişleri severken çok telafuz ederdi pumpili pumpili diye anlamını bilmiyorum ama bana sürekli babacığımı hatırlatıyorsun o yüzden daha farklı bir sıcaklık duyuyorum...
Sevgilerimle....
Çok teşekkür ederim
SilKaradenizlisiniz o zaman; pumpuli sevimli şeylere deniyor galiba net anlamı bilinmiyor da diyebilirim:)
Benimde dayıcım bana pumpulim der
Bloğumun isminin sizin için bir anlam ifade etmesine çok sevindim
Güzel düşünce ve hisleriniz için çokçok teşekkür ederim,çok mutlu oldum
Babacığınızada rahmet diyorum,mekanı cennet olsun inşaAllah
Sevgilerimle
Evet canım Rizeliyim...
SilALLAH razı olsuncanım...
Sevgiler...
Işınlanıp oraya gelmek istiyorum :)
YanıtlaSilHepsini yiyebilirim ben,doyunca sana yenilerini de yapabilirim tabii:)
Ellerine sağlık canım arkadaşım.
Şifa olsun inşAllah..
Zelihacım sen gel yeter ki gel
SilBen sana tepsilerce yaparım:)
Çok teşekkür ederim
Sevgiler:)
Nasıl guzel gorunuyorlar oyleee..ellerıne sağlık canım afiyetle..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim:)
SilSevgiler
Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık :))Kuşbaşılı olandan 1 tane alıyorum :))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim:)
SilCanım ellerine sağlık pideye asla hayır demem sevgiler...
YanıtlaSilHayır denicek gibi değiller ama sıcacıkken:)
SilTeşekkür ederim
Sevgiler:)
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık..nefısgorunuyor.sızı sayfama ekledim tarıflerınızın takıbındeyım.sevgılerımı bırakıyorum.
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilTakipte olucam
Sevgiler:)
Ya bu saatte dayanılır gibi değil. Hem de kaç çeşit. Ben şimdilik kuşbaşılıyı alayım. :)))) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)
SilAAaaaa ne güzel olmuşlar onlar öyle...peynirliden istedim şimdi...ellerinize sağlık, süper olmuşlar...
YanıtlaSilÇok çokk teşekkür ederim:)
SilEline sağlık hepside çok nefis ben kaşarlı ve kıymalıdan alabilirmiyim?
YanıtlaSilsevgiler..
Teşekkür ederim
Silİstediğinizden alabilirsiniz:)
Sevgiler:)
Pidecilerdeki gibi olmuş ellerine sağlık :)
YanıtlaSilGerçektenmii:)
SilÇok sevindim
Teşekkürler
Evde pide yapmayı hiç denememiştim canım o yüzden bu tarif süper oldu :)
YanıtlaSilEllerine sağlık, nefis olmuşlar :)
Didemcim kesinlikle tavsiye ederim çok lezzetli oluyor
SilTadı damağında kalıyor insanınnn:)
Teşekkür ederim
Sevgiler:)