Facebook Image Map

20 Ağustos 2013 Salı

Dualarımız Kalbimiz Aklımız Mısırda

Çok değerli blog yazarı arkadaşlarım takipçilerim, ziyaretçilerim uzun zamandır yayın yapamıyorum.Biriken tarifler beni bekliyor ama Mısır da kardeşlerimiz katledilirken, buna rağmen  direnmeye çalışırken ben paylaşım yapamıyorum .Günlerimiz buruk geçiyor.Biraz ara-mola diyorum.Bu zulmün bu vahşetin en yakın zamanda son bulmasını diliyoruz dua ediyoruz.Biz sadece dua edebiliyoruz.Bu vahşet karşısında dimdik duran kardeşlerimiz Şeyh Şamil'in şu sözlerini tercümesi gibi; Ölümü sevgili gibi kucaklayan ve şehitliğe susayan insanlara esaret teklif etmek çok boş ve gülünçtür.


Esma yüreklerimizi dağlayan Esma daha 18 yaşında bile değil Mısır Direnişin asla ama asla unutulmayacak isimlerinden.İnsanlığa verilebilecek en büyük dersi verdi.Davası uğruna o gencecik fidan canını ortaya koydu... Esma her aklıma geldiğinde anne babası kardeşlerini düşünüyorum  ne kadar büyük bir acı...  Gencecik bir kız,yüzündeki gülümse benim kimsede göremediğim bir gülümse bir nur inmiş sanki yüzüne davası uğruna hayata veda etti. Esma  en yüksek mertebelerden biri olan şehitlik mertebesine ulaştı.
Esma gibi basına yansıyamayan nice şehitler nice gençler...

Birde bu zulme kayıtsız kalıp bizim ülkemizde ki sorunlara bakarız başkası bizi ilgilendirmez diyen vicdan yoksunu insanlar bir insan katledilirken bizden olması olmaması dini dili ırkı ne olursa olsun vicdanını sızlatmıyorsa üzülemiyorsanız insanım diye ortalarda gezmeyin.İnsan kalp ve vicdan sahibidir.Ya sen?
Mazlumun ahı titretir Arş-ı ( Bizler mazlumu müslüman olan veya olmayan diye ayırmıyoruz sadece mazlum)

Abdurrahman Dilipak'ın yazısında okuduğum satırları sizlerle paylaşmak isterim;

Zalimler için güneş batmaktadır. Uzun sürecek bir karanlığa mahkûm olacaklar. Paraları da, silahları da işe yaramayacak! Firavunun, Karun’un başına gelenler, onların da başına gelecek. Biz Hz. Musa’nın izinden ilerleyeceğiz.. Biz Hz. İsa’nın peşinden yürüyeceğiz. Biz Hz. Muhammed’in izinden yürüyeceğiz, İstanbul’dan Kudüs’e oradan Mekke’ye Atamız Adem’in çağırdı yere. Hz. İbrahim’in gösterdiği istikamete.

Ölümden korkmuyoruz.. Onların dünya zevklerine tutkusundan daha büyüktür bizim şehadete özlemimiz. Hapse atarlarmış, medrese-i Yusufiye olur. Sürgün yermişiz, Hicret olur, öldürürlermiş, biz ölmeyiz ki! Şehidler ölmez çünkü.. Hem ecelim gelmeden canımı kim alabilir ki, ecelim gelmişse beni kim yaşatabilir ki! Beni yaratanın tayin ettiği vakte kadar yaşayacağım! Ecelim ömrümün kefilidir. Şehadeti, şerefsizce hayatı bir kambur gibi yaşamaya bin kere tercih ederim!

Şam’a, Kahire’ye bakıp ağlamayın, onlar Rableri katına yükseldiler.. Şeb-i Arustur bu gün onlar için. Bayram günüdür! Ağlanacak halde olanlar kendi sırtlarında kendi cehennemlerine odun taşıyanlardır. Onlara da niye ağlayayım ki, zalimler için yaşasın cehennem.

Dualarımız Mısırdaki,Suriyedeki Filistende ve yeryüzünde zulüm gören tüm mazlumlar -müslümanlar  için.
Bu haklı, hak ve özgürlük mucadelesi elbette sonuçlanacak
Zafer inananlarındır

                                                                                                               



11 yorum:

  1. Esma.. Gözlerine bakamadığım baktığım an beni utandıran ağlatan Esma.. Ve Esma gibi niceleri..
    Rabbim yardımcıları olsun duâlarımız kardeşlerimizle..

    YanıtlaSil
  2. Benim vatanımda, benim milletim kaç tane askeri darbe gördü, yaşadı da bir kişi bile sokağa çıkıp ne oluyor diyemedik. Mısır halkının duyarlılığına hayran olmamak, kıskanmamak elde değil.
    Ancak, bu dünya alemi böyle kurulmuş. Zalim de olacak, mazlum da. Şeytanla melek gibi. Karşıtlar devamlı çarpışacak. Böyle gelmiş böyle de gidecek. Bizim yapabileceğimiz zalimlerden olmamak.
    Sevgili Pumpili, duyarlılığın için seni kutluyorum. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru zalimler mazlumlar arasında geçen bir dünya..
      Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için
      Sevgiler

      Sil
  3. bu duyarlılığın için seni öpüyorum kardeşim ALLAH yar ve yardımcın olsun

    YanıtlaSil
  4. Canım sayfanın yeni tasarımı harika olmuş. Rabbim kötülere fırsat vermesin bu katliamlar son bulsun,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim
      Amin inşaallah tez zamanda

      Sil
  5. Rabbim yar ve yardımcıları olsun inşAllah.
    Her ne kadar dünya telaşeleri arasında kaybolsak da,aklımızdan çıkmıyor İslam coğrafyasının içler acısı,dayanması zor hali!
    En güçlü silahımız olan duaya sımsıkı sarılmalı,Mevla'dan daha çok barış,daha çok sukunet istemeli..
    Muhabbetle canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Zeliham
      Hayat her şekilde devam ediyor, dualarımızla inşaAllah destek olucaz
      Sevgilerimle

      Sil
  6. Canım yanlışlıkla sildim yorumunu ve şuan kendime inanamıyorum nasıl sildim diye.. :( :(
    İnan hiç keyfim yok ne zamandır canım, numaram aynı gerçi hattımı çıkarttırmadım henüz en kısa zamanda çıkarttırıcam inşallah..

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...