15 Şubat 2011 Salı

Kısır

Kısır benim davetlerdeki vazgeçilmez ikramlarımdan biridir.

3 su bardağı kısırlık bulgur
2,5su bardağı sıcak su
1adet kıvırcık
1adet domates
Taze soğan
3-4 yemek kaşığı salça
1adet limon
Narekşisi
Zeytinyağı
Kimyon,kırmızıbiber,karabiber,isot,tuz

Hazırlanışı;kapaklı bir tencere veya kasede bulgur sıcak suyla ıslatılır 10-15 dakika bekletilir.Suyu çektiğinde rahat yoğurulacak bir kaseye alınır.İçine zeytinyağı,doğranmış taze soğanlar,baharatlar ilave edilerek 5-10 dakika yoğrulur(Kısır denemelerimden çıkardığım bir sonuç,kısır yoğurdukça daha lezzetli oluyor!)Daha sonra limon arzuya göre nar ekşisi ilave edilerek yoğrulur.En son doğranmış domates ve kıvırcıklar ilave edilir.Servis tabağına alınır.Afiyet olsun (Bu ölçüde yapılan kısır 7-8 kişilik bir davet için yeterli oldu,ancak bu malzemeleri kişi sayısna göre azaltabilir veya arttırabilirsiniz)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...