21 Haziran 2013 Cuma

Bonibonlu Kurabiye



Blog ları gezmenin en keyifli yanı farklı tarifler keşfetmek bonibonlu kurabiye yine çok sevdiğim bloglardan biri olan Hayat Cafe Tarifleri bloğunun sahibesi Sevgili Melihanın tarifi  bu kurabiyeleri görünce bayılmıştım.Mutlaka yapmalıyım diye not almıştım,Moralim bozuk olduğu bir anda teselliyi bu kurabiyeleri yapmakta buldum.Mutfak terapi için bence en ideal yer:) Çocukların bayılacağı bir kurabiye denemelisiniz:)
Tarifin aslına linkten bakabilirsiniz ben kendimce değişiklikler yaptım
Buyrun tarife geçelim

Malzemeler;
 125 gram tereyağ
 1 yumurta
 1 su bardağı pudra şekeri
 1 paket mısır nişastası
 1 su bardağı un (Un miktarı hamurun kıvamına göre arttırılabilir)
 Yarım paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
1 paket bonibon

Hazırlanışı;Tereyağ ,yumurta,pudra şekeri ve nişasta yoğrulur,un ve kabartma tozu ilave edilir.
Kulak memesi yumuşaklığında yoğurduğumuz hamurdan biraz daha yumuşak olucak şekilde yoğrulur.
Masanın üzerinde merdane yardımıyla açılan hamura kurabiye kalıplarıyla şekil veriyoruz.
Şekil verdiğimiz kurabiyelerin ortasına bobibonlar yerleştirilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde,150 derecelik fırında kontrol edilerek pişirilir
Pişme süresi 10 dakika sürmüyor bile
Afiyet olsun

19 Haziran 2013 Çarşamba

Davet Masası; Gün Masamız



Çok sevgili blog dostlarım,ziyaretçilerim:) bildiğiniz klasik haline gelen gün masası paylaşım zamanı gelmiştir:) Bu ay ki günümüz canım arkadaşım Tuba' da idi. Daha önce'de Yeni Gelin Kahvaltısı ile bloğumu şenlendirmişti. Bu resimde gördüğünüz harika masayı hazırladı bizler için. O kadar mutlu oldum ki bu kadar özenle hazırlanmış bir masaya misafir olmak çok keyifliydi. Bizler Türk milleti olarak misafire çok değer verip önemsiyoruz. Bizler  misafirimiz için salonlar döşeyip:) misafir yokken o oda da oturmayan milletiz:) Misafir bereketiyle gelir, Misafir bir yer bin bırakır diye   halkımızca söylenen sadece misafire ikramın önemini anlatan nice cümlemiz, atasözümüz vardır.  Ben misafirlerim için hazırlık yaparken mutlu oluyorum...
Küçük çabalarla, sadece  emek vererek  sevdiklerimizi,ailemizi ,misafirlerimizi ,mutlu edebiliyorsak ne mutlu  bize dimi:)
Tuba'da aynen böyle yaptı bizleri çok mutlu etti.
Herşey çok ama çok  lezzetliydi.Güne çok geç kaldığım için tek tek fotoğraflama yapamadım:(
Tubacığıma burdan bir kez daha teşekkür ediyorum.Anneciği Emine teyzemde kızıyla gurur duysun:)


Menümüz;
Sodalı-peynirli Börek
Kıymalı Börek
Poğaça
Kremalı Patates
Fellah Köfte
Meksika Fasulyesi Salatası
Zeytinyağlı Dolma
Çiğ Köfte
Nutellalı Kurabiye
Kupta Tramisu


17 Haziran 2013 Pazartesi

Çilekli - Damla Sakızlı Muhallebi



Tarif çok sevdiğim Blog yazarlarından Nurlu Mutfağın sahibesi; Nurşen Ablama  ait tarife bakarsanız kendisi görsel bir şov yaparak sunmuş tatlıyı:) yapıcam diye bir kenara not etmiştim.Tarifte jöle kullanılmış ama ben markete gitmeye üşendiğim için evde olan malzemeleri değerlendirip tatlıyı yaptım, muhallebisi çok lezzetli oldu. Bundan sonraki  sütlü tatlılarda favori tarifimdir. Zaten damla sakızının içinde bulunduğu bir tatlının lezzetli olmama gibi bir ihtimali var mı? Sıcak yaz günlerinde hem hafif hemde soğuk bir tatlı olarak misafirlerinizin,ailenizin  mutluluğuna mutluluk katacağınız harika bir ikram:) Buyrun Tarife geçelim

Malzemeler;
750gr süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
2 parça dövülmüş damla sakızı
1 paket krema
Süslemek için çilek veya mevsimine göre meyveler

Not;
Bu ölçüye göre benim kuplarımdan 6 kişilik tatlı çıkmıştır:)

Hazırlanışı;
750 gr süte; un nişasta şekeri ilave edip çırparak pişirmeye başlıyoruz.Pişmeye yakın vanilya ve dövülmüş damla sakızını ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.Pişen muhallebiye kremayı ilave edip mikserle 5-10 dakika arasında çırpıyoruz.
Kuplara önce çilek dilimleri koyup üzerine muhallebimizi döküp.En son çilekle süslüyoruz
Afiyet bal şeker olsun efendim:)
Mutlu Haftalar,sevgiler:)


13 Haziran 2013 Perşembe

Davet Masası -Domates Soslu Fırında Sebze Şöleni(Şakşuka)




Davet masası paylaşma klasiğimden vazgeçmiyorum:) Kuzenimin doğumgünü için hazırladığım masam
Menümüzde olanlar;
Buz Böreği
Peynirli poğaça
Zeytinyağlı Enginar
Domates soslu fırında sebze
Güveçte mantar
Fırında Kremalı patates
Kurdelalı Kurabiye





                                                  Domates Soslu Fırında Sebze Şöleni

 Çok hafif çok lezzetli çok pratik bir tarif.Yapanlar bilenler vardır belki,ben ilk kez denedim çok beğendim paylaşmak istedim.Yaz aylarının vazgeçilmezi olacak bir lezzet

Domates Soslu Sebze Şöleni
Malzemeler;
3 adet kabak
3 adet patlıcan
500 gram çarliston-sivri ve kırmızı biber
3 adet domates
1 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,,karabiber ,kırmızıbiber

Hazırlanışı;
Yıkanmış sebzelerimizi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize  arzumuza göre doğruyoruz.3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz,karabiber,kırmızıbiberle harmanlayarak 175 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz.
Bir yandan domatesleri ve sarımsağımızı  rendeleyip sosumuzu pişiriyoruz.
Pişen Sebzelerimize domates sosunu  ilave edip servise sunuyoruz
Arzuya göre yoğurtla da servis edilebilir.

11 Haziran 2013 Salı

Kurdelalı Kurabiyeler





Bu kurabiyeleri Umut Sepetinde; Zelihamın  bloğunda görmüştüm uzun  uzun zamanlar önce yapıcam demiştim:) Çok sevgili kuzenimin doğumgünü vesilesiyle değişik birşeyler yapmak istedim.Aklıma bu kurabiyeler geldi. Zelihamın bloğunu baya kurcalayıp buldum tarifi yaptım oldu:) Herkes çok sevdi , beğendi hem tadı hem görüntüsü  şeker mi şeker bu kurabiyeler ortaya çıktı. Tarifi birebir uyguladım sadece un miktarını biraz arttırıp vanilya ekledim

Malzemeler;

4 su bardağı un
150 gr tereyağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi


Hazırlanışı;
Yoğurma kasemize un elenir ;yumurta, tereyağı, pudraşekeri, limonkabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilya eklenerek yoğurma işlemine başlanır.
Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığına gelince yoğurma işlemi tamamlanır.
Hamur 2 yada 3 parçaya bölünerek merdane yardımıyla açılır.
Kurabiye kalıplarıyla istenen şekil verilir.
En onemli aşama kurdela takmak  için kurabiyemizde yer açmak :) dolma kalemin arkasıyla her kurabiyeye kurdela kısmı açılır:)
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiyeler 150 derecelik fırında kontrol edilerek pembeleşinceye kadar pişirilir.
Kesilen kurdelaları pişen kurabiyelerimize bağlıyoruz
Ortaya bu misss gibi güzel mi güzel kurabiyeler çıkıyor
Afiyet olsun
Sevgiler:)


7 Haziran 2013 Cuma

Kabak-Havuç Salatası






Çok severek yediğim ve yaptığım bir salata tarifini sizlerle paylaşıcam..Yaz aylarında salata ağırlıklı davet masalarımızı süsleyecek,lezzetiyle serinliğiyle tadına doyamayacağımız harika bir salata.


Malzemeler;
3 kabak
3 havuç
 1 orta boy kase Süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Zeytinyağı,tuz

Hazırlanışı;
Kabak ve havuçlarımızı rendeliyoruz.Bir tavada zeytinyağı ve tuz ilave edip   kısık ateşte 15 dakika karıştırarak soteliyoruz. Soğumaya  bırakıyoruz. Süzme yoğurdumuza  genişçe bir kasede sarımsaklarımızı rendeleyip soğumuş olan kabak-havuç sotemizi ilave edip karıştırıp. Servis tabağına alıyoruz
Arzuya göre dereotu da ilave edilebilir.
Afiyet olsun



5 Haziran 2013 Çarşamba

Çilekli Tart




Tüm İslam Aleminin Miraç kandili Mübarek olsun. Bu güzel gün ve gece inşaallah güzel günlerin başlangıcı olur. Birbirimizi kıracak incitecek cümleler kurmaktan sakınalım. Birbirimiz için dua edelim,dualarımızın kabul olması,ve affımıza vesile olması dileğiyle.
Bu güzel günde çok sevdiğim bir tatlı tarifini sizlerle paylaşmak istedim
Bu tart hamuru bildiğiniz sert tart hamurlarından değil kurabiye kıvamında bir tart hamuru .arayanlar için harika bir tarif


Malzemeler;
2,5 su bardağı un
125 grm margarin yada tereyağı
2 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması İçin;
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Damla sakızı

Yarım kg Çilek

Hazırlanışı; Derin bir kaba unu koyunuz.Tereyağını eritmeden ilave edip unu yağa yediriyoruz.Kabartmatozu,şeker biraz vanilya ve hamur oluncaya kadar 2-3 yemek kaşığı su ilave ederek yoğuruyoruz.Hamurumuzu tart kalıbına yerleştirip.Orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Kreması için bir tencereye un ve nişastayı koyuyoruz.Sütü azar azar yedirip,karıştırarak pişiriyoruz.Şekeri ilave edip bir taşım kaynatıyoruz.Pişen kremamıza  tereyağ -damlasakızı vanilya ekleyip mikserle 5 dakika çırpıyoruz.
Pişmiş tart hamurumuzu kalıptan çıkarıp servis tabağına alıyoruz.Kremayı ilave edip yıkayıp ayıkladığımız çilekleri kremanın üzerine arzu ettiğimiz şekilde yerleştiriyoruz.
Afiyet şifa olsun şimdiden:)
Sevgilerimle:)

4 Haziran 2013 Salı

Susamlı Poğaça ve Davet Masam

Ben yemek bloğu yazarıyım bloğumda paylaştığım farklı konularda olabilir ama siyasi bir konuya değineceğim aklımın ucundan geçmezdi:( Yaşanan olayları üzülerek takip ediyoruz.Çok kısa birkaç şey söylemek isterim.
Olay gezi parkıyla başladı;
Bir Grup cevreye, sehirlesmeye duyarlı, demokrat, sosyalist aktivistin yarattığı rüzgardan medet uman liberal/faşist zihniyet; siz hiçbir zaman çevrenize ve çevreye bu kadar duyarlı olmadınız. Bu rüzgardan bir iktidar hayali yarattınız. O eylemde ilk gün yoktunuz, tesbitim şudur ki son günde olmayacaksiniz.Gerçekten Özgürlük temelinde demokratik hakkını kullanarak kamu malına,vatandaşa zarar vermeden direnenlere selam olsun!!!Olay gezi parkını aştı bizim derdimiz gezi değildi diyen kıymetli vatandaşlar neden o zaman gerçek problemlerinizle sokağa dökülmediniz gezi parkını kullandınız demezler mi insana?
Eğitim hakkı elinden alınan insanla - sigara alkol 'kısıtlamasından' özgürlüğü kısıtlanmış hisseden insanı bir teraziye koysak hangisi ağır gelir acaba?
Aynı ülkede yaşayan farklı etnik kökene, farklı mezheplere ,farklı siyasi görüşlere ,yaşam tarzlarına sahip insanlarız 1 hafta öncesine kadar hiç bir problemimiz kutuplaşmamız yoktu.Benim için değişen bir durum yine yok.Herkese saygım sonsuz benim özgürlüğüme müdahale edilmediği sürece.Herkes hakkını  demokratik şekilde savunabilir,eylem yapabilir buna kimsenin müdahele etme hakkı da yok.Ancak bu haklar savunulurken faşist zihniyet tarafından herzaman hedef görülen biz kapalılar yine hedefteyiz kapalı olmamızla doğru orantılı olarak akp li olmamız ,temsilci gibi görülüp kin ve nefret gösterilerinin hedefinde olmamız.Siz biz diye başlayan insanı çileden çıkaran birçok sözlü tacize hatta songünlerde fiziksel tacize hedef olmak;daha 2 gün önce arkadaşımın arabasını tekmelediler sırf kapalı diye, gerçekten çok kırıcı ve inciti. Özgürlüklerimizin kıstlanmasından şikayet ediyorsak başkalarının hayatına müdahale ederek geri verilmesini sağlayamayız.
Lütfen yapmayalım siz biz diye başlayan cümleler kurmayalım sadece biz varız aynı ülkede yaşayan birbirine saygı duyan birbirini seven insanlar olarak yaşamaya devam edelim.'BİZ' olarak.
Belki çok daha fazla cümle kurabilirim ama ben böyle bir paylaşımda bulunduğum için çokda mutlu değilim.Ben kendimi uzaktan yakından siyasete yakın hissetmem zerre kadar haz etmem.Ama düşüncelerimi ifade etmem gerekiyordu.
Pazar günü misafirlerim vardı.Yine kuzenlerim cocukları çok keyifli bir gün geçirdik.İnsanın ailesiyle geçirdiği her an her saniye gerçekten çok değerli ve keyifli.Pazar günüde benim için öyleydi.Resimde gördüğünüz masayı hazırladım ve çok güzel bir poğaça yaptım.Buyrun detaylara geçelim








Susamlı Poğaça-Simit


Malzemeler;

4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı maya
1 kahve fincanı süt
1 paket(250grm) margarin veya tereyağı
1 tatlı kaşığı şeker
2,5 tatlı kaşığı tuz
3 yumurta( Bir tanesi üzeri için)
Susam-Çörekotu

Hazırlanışı;
Un elenir.Ortası açılır şekerli sütle ezilmiş maya,yağ yumurta tuz konup yoğrulur. Yoğrulan hamurun üzeri örtülür ılık bir yerde mayalandırılır.Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır ve isteğe göre şekil verilirYumurta sarısı sürülüp susam- çörek otu serpilir.180 derecelik fırında kontrol edilerek 15-20 dakika pişirilir.

* Bu hamur simit hamuru olarakda kullanılıyor.Arzu eden hamura simit şeklide verebilir.Ben poğça şeklinde yapmayı tercih ettim.Çok lezzetli bir tarif denemenizi tavsiye ediyorum

Teşekkürler,Sevgiler değerli takipçilerim ziyaretçilerim:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...