Facebook Image Map

4 Haziran 2013 Salı

Susamlı Poğaça ve Davet Masam

Ben yemek bloğu yazarıyım bloğumda paylaştığım farklı konularda olabilir ama siyasi bir konuya değineceğim aklımın ucundan geçmezdi:( Yaşanan olayları üzülerek takip ediyoruz.Çok kısa birkaç şey söylemek isterim.
Olay gezi parkıyla başladı;
Bir Grup cevreye, sehirlesmeye duyarlı, demokrat, sosyalist aktivistin yarattığı rüzgardan medet uman liberal/faşist zihniyet; siz hiçbir zaman çevrenize ve çevreye bu kadar duyarlı olmadınız. Bu rüzgardan bir iktidar hayali yarattınız. O eylemde ilk gün yoktunuz, tesbitim şudur ki son günde olmayacaksiniz.Gerçekten Özgürlük temelinde demokratik hakkını kullanarak kamu malına,vatandaşa zarar vermeden direnenlere selam olsun!!!Olay gezi parkını aştı bizim derdimiz gezi değildi diyen kıymetli vatandaşlar neden o zaman gerçek problemlerinizle sokağa dökülmediniz gezi parkını kullandınız demezler mi insana?
Eğitim hakkı elinden alınan insanla - sigara alkol 'kısıtlamasından' özgürlüğü kısıtlanmış hisseden insanı bir teraziye koysak hangisi ağır gelir acaba?
Aynı ülkede yaşayan farklı etnik kökene, farklı mezheplere ,farklı siyasi görüşlere ,yaşam tarzlarına sahip insanlarız 1 hafta öncesine kadar hiç bir problemimiz kutuplaşmamız yoktu.Benim için değişen bir durum yine yok.Herkese saygım sonsuz benim özgürlüğüme müdahale edilmediği sürece.Herkes hakkını  demokratik şekilde savunabilir,eylem yapabilir buna kimsenin müdahele etme hakkı da yok.Ancak bu haklar savunulurken faşist zihniyet tarafından herzaman hedef görülen biz kapalılar yine hedefteyiz kapalı olmamızla doğru orantılı olarak akp li olmamız ,temsilci gibi görülüp kin ve nefret gösterilerinin hedefinde olmamız.Siz biz diye başlayan insanı çileden çıkaran birçok sözlü tacize hatta songünlerde fiziksel tacize hedef olmak;daha 2 gün önce arkadaşımın arabasını tekmelediler sırf kapalı diye, gerçekten çok kırıcı ve inciti. Özgürlüklerimizin kıstlanmasından şikayet ediyorsak başkalarının hayatına müdahale ederek geri verilmesini sağlayamayız.
Lütfen yapmayalım siz biz diye başlayan cümleler kurmayalım sadece biz varız aynı ülkede yaşayan birbirine saygı duyan birbirini seven insanlar olarak yaşamaya devam edelim.'BİZ' olarak.
Belki çok daha fazla cümle kurabilirim ama ben böyle bir paylaşımda bulunduğum için çokda mutlu değilim.Ben kendimi uzaktan yakından siyasete yakın hissetmem zerre kadar haz etmem.Ama düşüncelerimi ifade etmem gerekiyordu.
Pazar günü misafirlerim vardı.Yine kuzenlerim cocukları çok keyifli bir gün geçirdik.İnsanın ailesiyle geçirdiği her an her saniye gerçekten çok değerli ve keyifli.Pazar günüde benim için öyleydi.Resimde gördüğünüz masayı hazırladım ve çok güzel bir poğaça yaptım.Buyrun detaylara geçelim








Susamlı Poğaça-Simit


Malzemeler;

4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı maya
1 kahve fincanı süt
1 paket(250grm) margarin veya tereyağı
1 tatlı kaşığı şeker
2,5 tatlı kaşığı tuz
3 yumurta( Bir tanesi üzeri için)
Susam-Çörekotu

Hazırlanışı;
Un elenir.Ortası açılır şekerli sütle ezilmiş maya,yağ yumurta tuz konup yoğrulur. Yoğrulan hamurun üzeri örtülür ılık bir yerde mayalandırılır.Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır ve isteğe göre şekil verilirYumurta sarısı sürülüp susam- çörek otu serpilir.180 derecelik fırında kontrol edilerek 15-20 dakika pişirilir.

* Bu hamur simit hamuru olarakda kullanılıyor.Arzu eden hamura simit şeklide verebilir.Ben poğça şeklinde yapmayı tercih ettim.Çok lezzetli bir tarif denemenizi tavsiye ediyorum

Teşekkürler,Sevgiler değerli takipçilerim ziyaretçilerim:)

12 yorum:

  1. Ne kadar güzel ifade etmişsin canım.. Canımı çok sıktığı için hiç girmek istemedim bu konuya blogumda bende..
    Kapalı insanlara saygı göstermeyen, onları her yerde hedef gösteren kişiler lütfen sokağa çıkıp özgürlükten bahsetmesinler bana.. Ne zaman bir şey olsa, alakalı-alakasız hep hedef onlar oluyor gerçekten. Aslında yazacak çok şey, sen zaten en güzel şekilde yazmışsın..
    Tek istediğim huzurlu, herkesin birbirine saygı gösterdiği bir ülke.. çok mu :(
    her neyse..

    Sofranı çok beğendim, renkleri çok kibar ve çok hoş :) Ellerine emeklerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Canımmmm arkadaşım
      Bende girmek istemezdim arşivimde böyle bir konu olmasını bile istemezdim ama insanı mecbur bırakıyorlar yazmaya
      İnşaallah senin ve herkesin istediği gibi huzurlu insanların birbirine saygılı olduğu bir ülke oluruz
      Soframı beğenmen beni ayrıca mutlu etti:)
      Sevgilerimle:)

      Sil
  2. ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık her şey harika görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. ellerınıze sağlık :):) cok güzle bır sofra :D

    YanıtlaSil
  5. Tekrardan herşey için teşekkür ederiz canım benim... Ellerine sağlık herşey çok güzeldi.. En önemlisi yüreğine sağlık bitanecik kuzen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kıymetli 3 kuzenimden biri:)
      Ben teşekkür ederim hepinize ayrı ayrı
      Sizi çokkk seviyorum iyiki varsınız:)

      Sil
  6. sofran çok leziz şeylerle dolmuş canım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...