28 Ocak 2014 Salı

Patatesli Çanak Köfte



Patatesli Çanak Köfte hem sunumuyla hem tadıyla sizi kendisine hayran bırakıcak harika bir lezzet.Misafir sofralarınızı bu lezzetli köfteyle şenlendirin derim:)

Malzemeler;
500 gram Köftelik kıyma
1 oırta boy soğan
1 diş sarımsak
Tuz-Kimyon

Patates Salatası İçin
500 gram patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, kimyon, karabiber, kırmızıpulbiber

Not; Bu ölçüye göre 9 adet köfte çıktı 


Hazırlanışı;
Kıymayı çukur bir kaba alın.
Rendelenmiş soğanı,havanda ezilmiş sarımsağı tuzu ve kimyonu ekleyin.Hamuru yoğurun.
Mandalina büyüklüğünde bir parça koparın.
Köfte hamurlarının sığacağı şekilde ısıya dayanaklı kek kalıplarının içine yerleştirin( Isıya dayanıklı küçük kaselerde olabilir)
Elinizle bastırarak çukur bir kase şekli verin.
Önceden ısıtılmış 170 derecede ayarlı fırında pişirin.Yaklaşık 30 dakika kontrol ederek
Patateslerin kabuğunu soyup küp halinde kesin
Hafif sert kalacak şekilde haşlayın.
Sarımsakları 1 kaşık zeytinyağını ile birlikte havanda ezin
Tuzu ve baharatlarını eleyip karıştırın
Patatesler haşlanınca süzün ve hemen sosu ekleyin
Pişen çanak köfteleri fırından alıp kalıptan çıkarıp patatesleri içine paylaştırın
İsteğinize bağlı olarak patatese farklı sebzelerde  ilave edip sunum yapabilirsiniz
Afiyet olsun

13 Ocak 2014 Pazartesi

Tahinli Un Kurabiyesi





Uzun bir aranın ardından burdayım.Biraz sebepsiz bir ara oldu.Bazen insanın içinden birşeyler yapmak gelmez ya bende öyle bir dönemden geçtim inşaAllah geçmişimdir:)
Yeni birşeyler denemek için fırsatım ve enerjim olmadı...
İnstagram sayesinde biraz da olsa birbirmizden haberdar oluyoruz,onun da etkisi var mutlaka bu kadar uzak kalmamda
Burada ki sohbetleri,paylaşımları,blog dostlarına yapılan ziyaretleri özledim
Birdaha bu kaar ayrı kalmamak dileğiyle diyorum
Gelelim kurabiyemize
Bu kurabiye çok sevdiğim tariflerini hiç tereddüt etmeden denediğim Nurşen ablacığıma  Nurlu Mutfak (  orjinal tarife burdan ulaşabilirsiniz) ait,bu kurabiyeyi ilk arkdaşımla annesi 5 çayına davetliyken denedim
En kötü huyumdur hiç yapmadığım bir tarifi misafir ağırlarken yapmaktan çekinmemem:)
Biraz da tarife duyduğum güvenden kaynaklanıyor sanırım
Sonuç mu tabi ki mükemmel:)
O kadar beğenildi ki;
Arkadaşımın isteme merasimi için bu kurabiyelerden yapmam rica edildi tabi ki böyle hayırlı bir iş için seve seve yaptım:)
Buyrun tarife geçelim o zaman:)

Tahinli Un Kurabiyesi

Malzemeler;
1 yumurta sarısı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı tahin
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
4 su bardağı un (hamur çok yumuşak olursa un ilave edilebilir)

Arzu ederseniz üzerine dövülmüş ceviz ilave edebilirsiniz.ben unuttum:)

Malzemeler karıştırma kabına alıp yumuşak bir kurabiye hamuru elde edene kadar yoğuruyoruz.Küçük parçalar koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize diziyoruz.
Tepsiyi 15 dakika buzdolabında bekletiyoruz
175 derece fırında 15 dakika pişirdim
Her fırının pişirme hızı farklı oluyor.Kontrol ederek pişirmekte fayda var:)
Afiyet olsun,kocaman sevgiler:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...