6 Ocak 2012 Cuma
Truff
Tarif defterimde nerdeyse 1 yıldır denenmeyi bekleyen tariflerden biri. Arkadaşım Fatmazadenin bloğundan aldığım bir tarif. Evde kek'de olunca. Minik misafirlerimizde gelicek diye onların sevebilceği bişeyde olsun diyerek truff yapmaya karar verdim. İyiki yapmışım,çok güzel oldu
Malzemeler;
2 su bardağı kek kırıntısı
Yarım su bardağı krema
1 su bardağı eritilmiş çikolata (80 gr lık 3 paket sütlü çikolata erittim)
Hindistan cevizi
Hazırlanışı;Kekinizin dışını (kabuk diyebilceğimiz yeri) bıçak yardımıyla keserek kalan kısmını (içi diyebilceğimiz kısmını) rondodan geçirin,bir kaba alın. Üzerine kremayı ekleyerek iyice karıştıryoruz. Benmari üsulü erittiğimiz çikolata burda bir açıklama yapayım, ben geniş bir tavaya su koyarak o suyu kaynatıyorum ısıya dayanıklı cam bir kaseyi bu suyun üstüne koyuyorum çikolatalarıda cam kasemizin içine koyuyoruz.15-20dk da çikolatalarımız eriyor.
Erimiş çikolatalarımızın içine kremayla iyice yoğrulmuş kek kırıntılarımızı eklereyerek iyice yoğuruyoruz çikolatayı yediryoruz. Yarım saat buzlukta bekletiyoruz. Soğuyunca kıvamı alınca, şekil vererek hindistan cevizine buluyoruz.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Truff mu? Vayyyy
YanıtlaSilAllahım Ya Rabbim Benmariyi bile açıklaışsın:)
En açıklayıcı şekilde anlatmaya çalışıyorum Hilal'mu:)
YanıtlaSil