Bu patates benim için kurtarıcıdır.Çok pratik,hafif ve lezzetli
Et yemekleri yanında,kahvaltıda,çay saatinde her zaman yapabileceğiniz bir tarif
Ramazanda çok yapıyorum ve her tadan çok beğeniyor
5. gün menümüze bir göz atın isterseniz:)
Domates Çorbası
Fırında Baharatlı Çıtır Patates
Kremalı, Mantarlı Tavuklu Makarna
Alman Pastası
Malzemeler
- 4 adet patates
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 4-5 yemek kaşığı galete unu
- tuz,
- Damak tadınıza göre kekik,kırmızıbiber,karabiber,kimyon
Hazırlanışı;
- Patatesler elma dilim olarak doğranır,yağlı kağıt serilmiş tepside ,zeytinyağı,tuz galeteunu ve isteğe göre baharatlar ilave edilir.(Ben yaparken kekik kimyon,kırmızıbiber ilave ederek yaptım) Harmanlayıp 200 derecede ısıtılmış fırına verilir.Yaklaşık 20-30dakika pişirilir.Galete unu çıtır çıtır olmasını sağlar.
Enfes bir menü ve enfes bir patates :) Şu merede dayanamıyorum,tok bile olsam iki üç atıştırırım.
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık Kübracım.
bizim evde en çok sevilen yemek,patates kızartması ve türevleri her halini pişirmişliğim var :) galeta unuyla da bayılırım çıtır çıtır mis :) eline sağlık tatlım...
YanıtlaSil