Balık tezgahlarına ne zaman gitsem hamsiden başka balık alamam,hamsi sevdalılarındanım ben ama dün bu sefer hamsi almak yok dedim ve levrek aldım.Hiç yapmamıştım levrek balığını,nasıl yapılcağını bilmiyorum,hiç sorun değil bu, hemen kuzenime bir telefon levreği nasıl yapayım.Burada anlatıcağım tarifi verdi.Çok lezzetli ve pratik bir tarif bence en yakın zamanda deneyin.
Malzemeler;3 adet levrek
2 adet büyük soğan
2 adet büyük patates
Zeytinyağı,tuz,karabiber,pulbiber
Hazırlanışı;Balıklarımızı zaten balıkçı hazırlıyor,balıklarımızı yıkıyoruz.Soğanı ve patatesi yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.Fırın tepsimizin altına diziyorurz.Sonra balıklarımızı yerleştiryoruz,balıkların üzerine soğan dilimleri koyuyoruz.Tepsimize zeytinyağını gezdiyoruz.Tuz,karabiber,kırmızı biber de döküyoruz.Özellikle harmanlamadım ,
180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirdim.Afiyet olsun.
Not;Patates ve soğanı 2 şer tane kullandım ama 4 tane kullansaymışım bence çok daha güzel olurdu.Soğan ve patatesin kattığı lezzeti anlatamam.Kişi başına 1 patates bir soğan düşünürseniz ekstra 1 tane daha koymanız levreğimizin lezzetine lezzet katacaktır.
Sağlıklı bir tarif paylaşmışsınız, nefis gözüküyor.
YanıtlaSilTeşekkürederim,böyle güzel yorumlar duymak beni çok mutlu ediyor.
YanıtlaSil