11 Mart 2012 Pazar
Venedik Poğaçası (Havuçlu-dereotlu poğaça)
Malzemeler;
Yarım paket margarin
Yarım demet dereotu
1 adet havuç
1 şeker kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un(yaklaşık 3 su bardağı un aldı)
Üzeri için yumurta sarısı
Not;Bu ölçülerde yaklaşık 24 tane poğaça çıktı.Daha fazla elde etmek isterseniz ölçüyü 2 katına çıkarabilirsiniz.Gelicek misafir sayınıza göre.
Hazırlanışı;Dereotumuzu ince ince doğruyoruz,Havuçu rendeliyoruz.Oda sıcaklığında ki margarinimizi,un tuz, ve kabartma tozunu bir büyük kasede yoğuruyoruz.Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave ederek yoğuruyoruz.
Hazırladığımız hamura yuvarlak şekiller vererek fırın tepsimize dizip,yumarta sarısı sürdüğümüz poğaçalarımızı 180 derecelik fırında kontrol ederek 15-20 dakika pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok severim ben bu poğaçayı, eski iş yerimin yanındaki pastahaneden alırdım hep. O işten ayrılınca yiyemez olmuştum. Nedense evde yapmak hiç aklıma gelmemişti. Tarifini vermen çok iyi oldu tatlım. En kısa zamanda yapacağım inşallah. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilÇok mutlu oldum şimdi:)Bende çok sevdim, dereotunu çok yakıştırıyorum poğaçaya havuçda ekleyince gerçekten enfes oldu.Teşekkür ederim,sevgiler:)
YanıtlaSilDereotlu poğaçayı ben de çok severim, güzel bir aroma veriyor, ellerine sağlık :)
YanıtlaSil:)
YanıtlaSilTeşekkürler
Sinifi gectiler emeklerinize saglik hersey guzel bir uyum icerisinde tebrikler ilnurrr
YanıtlaSilbayılırım dereotlu poğaçaya,ellerine sağlık
YanıtlaSilBenimde çok sevdiğim bir poğaça
SilÇok teşekkür ederim
Sevgiler:)
Havuç ve dereotu birarada üstelikde hamura katılıyor. Ee ben bunu acilen denemeliyim o zmn. Çook güzel bir tarif.
YanıtlaSilellerinize sağlık sizi izlemeye aldım benim bloğumada beklerim bloğunuzu çok beğendim sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim,takipteyim
SilSevgiler:)
Kaleminize sağlık, ben hiç denememiştim. Sizin tarifinizi aynen uyguladım. Gerçekten enfes oldu. Yanında çay da ikram edilince çok makbule geçti. Lezzetli günler dileği ile sağlıcakla kalın. Recep Uysalerler
YanıtlaSil