Uzun zamandır denenmeyi bekleyen tariflerimden biriydi.Benim gibi et yemeklerini sevenlerin vakit kaybetmeden denemelerini tavsiye ediyorum.Çok leziz bir yemek.
Malzemeler;
Yarım kg kuşbaşı
3 adet küçük patates
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
1 adet domates
10-15 adet arpacık soğan
2 ader sivri biber
2 yemek kaşığı salça
Tereyağı
Tuz,karabiber,kekik,kırmızıbiber,
Hazırlanışı;Bütün sebzeler küp şekilde doğranır.Arpacık soğanlar doğranmaz.Salça,tereyağı ve baharatlar hariç tüm malzeme bir kasede karıştırlır
Karışıma 1 su bardak sıcak su içinde eritilmiş salça, baharatlar ve tuz eklenir karışım harmanlanır.
Fırın tepsisine;tepsinin üstünü kapatacak şekilde yağlı kağıt serilir.Karışım yağlı kağıda dökülür.
Karışıma tereyağı ilave edilir ve kağıt kenarlardan kapatılır.Kağıdın üzerine zeytinyağı sürülür ve 200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.Afiyet olsun.
Deniyeceğim...
YanıtlaSilTavsiye ediyorum,şimdiden afiyet olsun:)
YanıtlaSil