Facebook Image Map

4 Temmuz 2014 Cuma

Fırında Çıtır Tavuk & 7. Gün Ramazan Menüsü


Yine çok pratik tarifim var, ben kendisine pratik şinitzel diyorum içinde  yumurta olmasada daha az kalorili ve oldukça lezzetli
Galete unu da iyi ki var diyorum:) çok kullanıyorum,girdiği her yemeğe ayrı bir lezzet kattığını düşünüyorum

Ramazanın 1 haftasını geride bırakmak üzereyiz zaman nasıl da geçiyor,
7.gün Menümüze gözatmak isterseniz



Tarhana Çorbası
Buz Böreği
Çıtır Tavuk &Pilav
Fırında Baharatlı Çıtır Patates
Antep Fıstıklı Nevzine

Fırınd Çıtır Tavuk
Malzemeler
Yarım kg tavuk fileto
1 çay bardağı sıvıyağ
3-4 yemek kaşığı galete unu
Tuz,karabiber

Hazırlanışı;
Tavuklar küp küp doğranır,
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir
Üzerine ,sıvıyağ,galeteunu tuz ve damak tadınıza göre baharatlar ilave edilir,harmanlanır
180 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek 10-15 dakika pişirilir
Kısa sürede pişiyor
Çıtır çıtır harika bir tavuk hazır efendim,yanına herzaman çok yakışan  Baharatlı Çıtır Patates i tavsiye ediyorum birbirlerini tamamlıyorlar:)
Afiyet şifa olsun

2 yorum:

  1. Nasıl güzel bir menü olmuş,bayıldım.Özellikle antepfıstıklı nevzineye.ellerine sağlık canım ,afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor tavuklar gevrek gevrek.. Hayırlıi ftarlar..

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...