23 Ekim 2013 Çarşamba

Fırında Kremalı Tavuklu Karnıbahar


Çok sevgili blog arkdaşlarım ,değerli ziyaretçilerim; Bayramı ve kocaman bir tatili geride bırakmış olmanın burukluğu içindeyiz:( Kurban bayramından çıktığımız için herkes fazlaca et tükettiği için sizleri sebzeli&tavuklu bir tarifle baş başa bırakmak istedim:) Bu tarif blog da mevcut ilk tariflerimden biriydi güncelleyip tekrar sizlerle paylaşmak istedim.
 Ben gibi sebze aşığı iseniz bu tarifi vakit kaybetmeden deneyin.Benim aşırı aşırı sevdiğim,kışın neredeyse her misafirime yaptığım,çok beğenilen istek alan bir yemektir kendisi.
Tek başına bir öğün olabilirken,çay sofralarınıza renk ve lezzet katabilir.

Malzeme
  • 1 adet karnıbahar
  • Yarım kg.mantar,
  • Yarım kg tavuk fileto,
  • 1paket krema,
  • 1adet soğan,
  • 100gr kaşar peynir.
  • Tuz,zeytinyağı
Hazırlanışı
  • Karnıbaharlar yıkanıp doğrandıktan sonra bir tencerede haşlanır.
  • Ayrı bir tencerede ince ince doğranan soğanlara zeytinayği ilave ederek sotelenir.
  • Bir yandanda mantarlar doğranır,biryandanda tavuklar küp küp doğranır,doğranan tavuk ve mantarlar kavrulan soğanlara ilave edilir,birazda tuz ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir.
  •  Haşlanan karnıbaharlar bir borcama alınır,üzerine hazırladığımız mantar-tavuk sote eklenir,krema bunların üzerine dökülür ve 180C'de ısıtılmış fırına verilir.
  • Ortalama pişirme süresi 15-20dakkadır.
  • Fırından çıkmasına 5 dakika kala rendelenmiş kaşarlar ilave edilir.Sıcak servis yapılmalıdır.Afiyet olsun


8 Ekim 2013 Salı

Antep Fıstıklı Nevzine



Şerbetli tatlı severlere çok lezzetli bir tarif geldi:)
Kış aylarına yaklaşmaya başlayınca şerbetli tatlıllara ağırlık veriyorum biraz,hem çok sevdiğim için hemde kışın tatlıya daha çok ihtiyaç duyuyoruz soğuklardan,sonbaharı yaşamadan kışa direk geçincede bu tatlıyı yapmak farz oldu:)
Yapıldı,yenildi herkeslerden tam not aldı 
Tarifi sabırsızlıkla bekleyenlerde var:)
Buyrun tarife geçelim efendim 


Malzemeler;
125 gr eritilmiş tereyağı 
1 çay bardağı ayçicek yağı 
3-4 yemek kaşığı tahin 
1 yumurta
3/4 su bardağı iri kırılmış ceviz içi
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğince un

Üzeri için;
1 su bardağı Antep Fıstığı 

Şerbet İçin ;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu 

Hazırlanışı;

Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu tencereye alın.Şeker eriyinceye kadar yaklaşık 20 dakika orta ateşte kaynatın.Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın.Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.

Eritilmiş tereyağını geniş bir kaba alın. Ayçicek yağı, yumurta, yoğurt, vanilya, tahin, kabartma tozu, ceviz içini ekleyip karıştırın. Sert bir hamur elde edecek şekilde azar azar un ekleyip yoğurun.

Kare bir tepsinin içini yağlayın .Hazırladığınız hamuru bastırarak tepsiye yayın.Üzerini kaşığın tersiyle düzeltin.
Bütün antep fıstıklarını hamurun üzerine hafifçe üzerine gömülcek şekilde yayın.
Hazırladığınınız Nevzine hamurunu bıçakla kare şeklinde dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fıstıklar kızarıncaya kadar pişirin.
Tatlıyı fırından alın.Önceden hazırladığınız soğuk şerbeti kepçeyle yavaş yavaş üzerine gezdirin 
Şerbetini çekinceye kadar bekleyin
Afiyet olsun


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...