Zamanla yarıştığım günlerin saatlerin yetmediği bir dönemdeyim,malum çalışınca 2 gün size ait o 2 güne neyi sığdırcaksınız. Kendinizemi vakit ayırcaksınız, ailenizemi, kuzenlerinizemi arkdaşlarınızamı hepsini yapmaya çalışıyorum ama olan bana oluyor:) Dinlenmeden geçirilen günler ,mutfağa girmeye fırsatım olmuyor,olduğundada hep bir yetiştirme çabası bu böreği 3. yapışım pişmiş halini ancak resimleyebildim
Son zamanlardaki favori böreğimiz buz böreği; bayanların çoğu zaman ansızın misafir geldiğinde hazır birşeyler olsun diye buzluğa mutlaka birşeyler hazırlayıp koyar.Tarifin sahibi Nesrin Yengemiz kendisi hamurişleri konusunda bir ekol, bazı bayanlar yemek yaparken gerçekten çok özenir çok lezzetli yemekler yapar ancak gözardı edilmemesi gereken bir gerçek varki el lezzeti .Benim çevremde bolca böyle insanlar var.Nesrin yenge'de bu kişilerden biri:)Sıkça Nesrin yengenin tariflerinden faydalanıp sizlerle paylaşıcam :)
Malzemeler;
6 Adet yufka
yarım kg ıspanak
1 adet havuç
1 adet soğan
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Susam,tuz kırmızı biber
Hazırlanışı;
Soğanalar kü küp doğranır ayçicek yağında sotelenir.Yıkanmış doğranmış ıspanaklar ve rendelenmiş havuç,tuz,kırmızı biber ilave edilir 10 dakika pişirilir.
Yufkalarımızı masaya serip üzerine süt ve zeytinyağını karışımını her yufkaya fırça yardımıyla sürüyoruz.Yufkaları 2 kat olucak şekilde hazırlayıp istediğimiz ölçüde kesiyoruz. Ben 12 parça şeklinde kestim.Resimlerdeki gibi iç malzemesini koyup sarıyoruz.
Sardığımız börekleri buzdolabına poşetine çok sıkışık olmayacak şekilde koyup,.Buzlukta 1 gün bekletiyoruz.
Buzluktan çıkardığımız börekleri sudan geçirip,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğümüz börekleri fırına verip pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
*** Böreğimizin püf noktası buzluktan çıkardıktan sonra sudan geçirmek.Çıtır çıtır olmasını sağlıyor