21 Kasım 2012 Çarşamba

Pumpuliler'de 5 Çayı



Kuzenlerin yaklaşan doğum günlerini fırsat bilip hem birlikte zaman geçirelim, hemde kuzenlerimize minik bir sürpriz yapalım diye Pumpulilerde 5 Çayı organize ettik. Ortaya bu resimlerde gördüğünüz ikramlar çıktı. Herkesin emeği var masada  Dilek ablam ve annemin  yardımlarını özellikle belirtmeyelim. Mutfakta ekip çalışması müthiş sonuçlar veriyor:) Çünkü çok kısa sürede biter sandığınız şeyler bazen uzun sürebiliyor ve tek kişi yetiştirmek sorun olabiliyor. Ekip çalışmasıyla kolaylıkla hazırladık herşeyi .  Masamı küçük detaylarla oldukça şirin hale getirdim:) Mesela mum'lar 5 çayında mum ne alaka diyebilirsiniz, hava erken karardığı için mum kullanayım diye düşündüm hemde çok hoş kokuyorlar. Herkesin sandalyesi rezerve edilmişti rezerv kartlarını kendi ellerimle hazırladım:) Çok yönlü kartlar oldu, hem rezerv hemde doğum günü için kullandım:)
Aslında sevdiğimiz  insanlara özel birşeyler yapmak için doğum günü v.s gibi belirli günleri beklemek gerekmiyor, hiç bir sebep yokken yapılan sürprizler  daha güzel olur. Yani sevdiklerimizi mutlu etmek için kapitalizmin bizlere dayattığı günlere bağlanmayalım diyerek masamızın detaylarına geçelim:)




Annemin puf poğçaları

Öznurum yaptığı Dereotlu poğça

Detoks Salatam

Neboşun yaptığı Kısır
                           
                                                      Çıtır tavuklu göbek salatam          
                           
                                               Vazgeçilmezlerimden Kereviz Salatası
                               
                                                    Annemin Karalahana Dolması
                           
                                                        Fırında galete unlu Patates
                         
                                                Dilek ablamın fırında kabak tatlısı
                       
                                                          Ve doğumgünü pastamız:)
Doğumgünü pastamızı Kurabiyecimerve  yaptı. Eşiyle birlikte yapıyorlarmış pastaları çok ilgili çok şeker bir çiftti. Kendilerine buradan da ilgileri ve yaptıkları bu güzel pasta için teşekkür ediyorum.
Daha güzel masalarla tekrar sizlerle olmak dileğiyle kıymetli takipçilerim,değerli ziyaretçilerim:)
Sevgiyle kalın.

15 Kasım 2012 Perşembe

KÖZ DOMATES ÇORBASI,iÇİM TAZE PEYNİRLİ BAHARATLI BRUUSCETTA İLE


Benim etkinlikteki favori yemeğim domates çorbası oldu. 1 adet meksika biberi o kadar güzel bir acı tat verdi ki anlatamam diğer yazımda da belirttim biz bayanlar domates çorbalarına genelde un ekleriz kıvamı için unu kavururuz v.s v.s ama bu çorbada un yok bu açıdan da ayrıca güzel bence, çevremdeki herkese anlatıyorum bu çorbayı sizde vakit kaybetmeden deneyin bence:)

Taze domates 1 kg
Doğranmış domates 100 gr (yaklaşık bir su bardağı)
3 diş ince doğranmış sarımsak
1 adet veya 1/2 adet ince doğranmış kırmızı meksika biberi
80 gr Arpacık soğan ince doğranmış 
500 ml tavuk suyu
30 gr. İÇİM KREMA
30 gr toz şeker

Domatesleri ikiye bölüp fırın tepsisine yerleştirip üzerine biraz tuz,karabiber zeytinyağı gezdirip fırında közlüyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
Tencerede zeytinyağında soğan,sarımsak ve meksika biberlerini ince ince doğrayıp soteliyoruz.
Pembeleştikten sonra taze ve doğranmış domatesleri ilave ediyoruz.Şekeri ilave ediyoruz.
Közlediğimiz domatesleride ilave edip 10-15 dakika orta ateşte pişiriyoruz.Tavuk suyunu arzu ettiğiniz kıvam doğrultusunda ekleyin.
El blenderi ile çorbayı püre haline getirip süzgecten geçiriyoruz.Krema,tuz karabiber ilave edip.Servise sunuyoruz.

İÇİM TAZE PEYNİRLİ VE BAHARATLI BRUSCHETTA


100 gr içim taze peynir 
2 dal taze kekik
2 dal taze biberiye
2 diş sarımsak
50 gr kurutulmuş domates
Tuz,karabiber,zeytinyağı
Ciabatta (terlik) ekmek

İnce kıyılmış sarımsak,baharatlar,kurutulmuş domates ve içim taze peynir bir kasede kartıştırın.
Ekmekleri fıırnda biraz zeytinyağı ve karabiberle fırında 5-10 dakika pişirin.
Soğuyan ekmeklere içim taze peynirle hazırladığınız sosu sürün.Çorba ile servis edin. Bence Kahvaltı sofralarında da kullanabileceğiniz bir ekmek.Afiyet olsun



12 Kasım 2012 Pazartesi

Ülker İçim Workshop

Ülker İçim sponsorluğunda Mutfak Sanatları Akademisinde yapılan workshop'a davet alınca çok sevindim. İlk defa böyle bir etkinliğe katıldım. Mutfak Sanatları Akademisi bildiğim etkinliklerini takip ettiğim bir yerdi. Workshoplarına hep katılmak istedim ancak zaman ve mesafeden dolayı bir türlü fırsat olmamıştı.
Ülker İçim sayesinde fırsat bulmuş oldum:) Etkinlik her anlamda çok güzeldi, Ortam çok sıcaktı. Blogger arkdaşlarla tanışma fırsatı buldum. Yeni blog'lar keşfettim. Hem MSA çalışanları hem organizasyon yapan ajanstaki arkadaşlar, organizasyon öncesinde, sonrasında  bize her konuda yardımcı oldular. Başta Ülker'e MSA çalışanlarına ve ajans çalışanı arkadaşlara çok teşekkür ediyorum kendim adıma. Ben çok keyifli bir gün geçirdim. İnsanlar terapiye gitmek yerine bu tarz etkinliklere katılabilirler. İnanılmaz deşarj oluyor insan. Yemek yapmak zaten bir terapi bence, birde böyle profesyonel bir ortamda farklı insanlarla çok daha güzel oluyormuş:)
Ben bir yarım saat kadar geç kaldım bu sırada Ülker İçim Pazarlama Direktörü Orhan Bey hem ürünler hem tesisler hakkında blogger arkadaşlarımızı bilgilendirdi.
Daha sonra Erkan Şef önderliğinde neler yapacağımız bize anlatıldı.Önce Erkan Şef yaptı bizler izledik sonra bizler yaptık
Bizlerde pür dikkat şefimizi dinledik izledik.

Birbirinden güzel tariflerimizi yapmak için kollarımızı sıvadık işe koyulduk:)


Köz Domates Çorbası
İçim taze Peynirli Bruschetta ile

İçim Beyaz Peynir ve Köz Patlıcanlı Ravioli,Domates sos ile

Kestane Püreli cheese-chocalatte mousse,Taze zencefilli vişne sos ile

Yaptığımız herşey çok lezzetli oldu bence.
Benim favorim domastes çorbası oldu çok ilginçtir un kullanmadık ama kıvamı lezzeti o kadar güzeldiki ilk paylaşacağım tarif bu olucak,herkesin yapmasını öneriyorum
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...