11 Nisan 2012 Çarşamba

Kebap Keyfi



Bu postta yaptığım yemekleri değilde,Gittiğim ve beğendiğim bir yeri paylaşıcam sizlerle.Türk milletinin kuşkusuz en çok sevdiği yemek türü kebap'tır.Durum bende de aynı kebap deyince akan sular durur.Beni yakından tanıyan herkes bunu çok iyi bilir.Hiç üşenmem lezzetli bir kebap yemek için uzun yollar katedebilirim:) Ntv' de yanlış hatırlamıyosam vedat milor'un programında keşfetmiştim bu kebapçıyı,daha doğrusu kebapçıları,aksarayda horhor caddesi vardır,küçük urfa diye'de bilinir.Kebapçı'dan başka bişey yok diyebiliriz.Ciğer kebabıyla da çok ünlü bir yer ben sakatat ürünlerine fazla mesafeli biri olduğum için hiç ciğer tercih etmedim.Gittiğimiz yer Urfalı Hacı Usta,çok şık bir restoran beklerseniz yanılırsınız:)oldukça mütevazi bir yer,zaten gelen insanlar hızlıca kebaplarını yiyip çıkıyolar,her gidişimde bunu farkettim en uzun süre oturan biz olduk.Lezzet bakımından bence şık güzel diyebilceğimiz bir çok yeri cebinden çıkarır:)Bakalım neler yemişiz:)

Siparişinizi verir vermez,resimde gördüğünüz aperatifler geliyor,kebabınız gelene kadar nerdeyse doyuyorsunuz:)Acılı ezme,çiğ köfte favorim tabi birde sumaklı soğan:)Kaselerdeki çorba gibi görünen şey bostane, bol acılı,lezizmi leziz ses açıcı etkisi olan,içinde şalgam, minicik doğranmış domates,lahana salatalık olan bir salata türü.


   Nar ekişili göbek salata , kırmızı lahana ve  acılı ezme

Çiğ köftemiz ve muhteşem lezzet sumaklı soğan:)Birde resimde olamayan içli köfte yedik.Bunları yedik doyduk nerdeyse,en son lezzetlimi lezzetli kebabımız geldi.
Bunları yerken birde çok şık sunumuyla içeceğimiz var,bakır kase ve bakır kepçe bol köpüklü ayranımız.

Ben 3 kere gittim urfalı hacı ustaya sadece bir kere tatlı yiyebildim,o da zorla:)tatmış olmak için.O kadar doyuyorsunuz ki tatlı yesem diye düşünseniz de mideniz buna elvermiyor.
Künefesi oldukça lezzetli tavsiye ederim.
Alkolsüz bir mekan olduğunuda ayrıca belirtmek isterim.
2 Kişi burda gördüğünüz tüm yemekleri yediğinizde ödiceğiniz tutar yaklaşık 30-35 arası fiyatlar makul sayılır.Yolunuz düşerse bir gidin derdim.Aksaray metrosuna 5 dakika yürüme mesafesinde.

9 Nisan 2012 Pazartesi

Peynirli Milföy



Milföylerimizin şekillerininin lisansı hiloşkoma ait:) Hilalciğime gittiğimiz bir gün bizler için bu milföyleri hazırlarken bulduk onu, bu ne, niye  uğraşıyosun böyle şeylerle diye söylendiğimi hatırlıyorum:) Uğraştırıcı işleri çok sevmiyorum ama şimdi favori milföy modellerimden:) Herkesde çok beğeniyor, Milföy biz bayanların hayatında çok önemli bir yerde sanırım,kurtarıcımız:)

Malzemeler,
6 adet Milföy
Peynir(Arzunuza göre sosis,sucuk vs.koyulabilir.)
Yumurta Sarısı

Hazırlanışı;Milföyü bir tabağa koyup bıçak yardımıyla aşağıdaki şekilde kesiyoruz.

Kestiğimiz milföy yaprağını karşılıklı gelicek şekilde katlıyoruz.
Kelimelerle anlatamadıysam:) resimlerin herşeyi anlaşılır kıldığını düşünüyorum,umarım yanılmıyorumdur:)
Şekil verdiğimiz milföylerin ortasına arzu ettiğimiz tatlı,tuzlu malzememizi ekliyoruz.
Üzerine yumurta sarısını sürüp,fırına veriyoruz.
180 derecelik fırında 10-15 dakika pişirdiğimiz milföylerimiz servise hazır.Afiyet olsun

Makarna Salatası


Makarna deyince pastavilladan başka makarna tanımam,özellikle salata için favorim ballerine(buket) Misafirlerimizde çok beğendi:)Hem çok pratik,hem çok lezzetli hemde doyurucu bir salata.

Malzemeler;
Yarım paket pastavilla ballerine(buket)
1 orta boy kase yoğrut+2 ymeke kaşığı mayonez
1 orta boy kase garnitür(Garnitürü evde yapabiliriz ben genelde kendim evde yapıyorum,hazır paketlenmiş katkı maddeli gıdalara karşıyım)
1 adet kırmızı biber
Mısır

Hazırlanışı;Makarnalarımızı haşladıktan sonra servis tabağına alıyoruz.

Makarnamıza yoğurt ve mayonez karışımını ekledikten sonra,garnitürümüzü,doğranmış biberimizi,msır,tuz birazda zeytinyağı ekleyip,karıştıryoruz.Servise hazır makarna salatamız,afiyet olsun:)

Meyveli Yalancı Tavuk Göğsü



Çok uzun bir ara verdim farkındaydım:( Hazırda bekleyen tariflerimi bile sizlerle paylaşıcak enerjiyi bulamadım kendimde.Kafamda binbir düşünceyle savaşırken blog'dan uzak kalmak en iyisi diye düşündüm.Bugün yağmurlu ,puslu bir hava olmasına rağmen tüm enerjimi topladım ve çok ihmal ettiğim bloğuma döndüm.Bir daha bu kadar uzun bir ara vermemek dileğiyle...

Gelelim tarifimize yıllardım yaptığım bir tarif ruh halime göre,elimdeki malzemelere göre farklı birşeyler yaparım.Aslında cevizli yapıcaktım evde ceviz olmayınca kim markete gidicek:)Meyveli yapayım dedim çokda güzel oldu.Buyrun tarifimize geçelim

Malzemeler;
1 litre süt
7 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1+1/3 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
2 adet muz
1 adet kivi

Not; Şeker 1 bardak'da kullanılabilir.Çok yoğun şeker tadı istemiyorsanız 1 bardak idealdir.
Margarinde ben daha hafif olsun diye az kullanıyorum.Yarım paket margarin koyanlar var!
Dibi tutmasın diye pişirene kadar mikser'le çırpıyorum

Hazırlanışı;Süt,un,nişasta, yumurta  tencereye koyulur ve mikser yardımıyla çırpılarak pişirilir.Pişmeye yakın şeker ilave edilir.Kokusu çıkınca ve katılaşınca altı kısılarak 1- 2 dakika daha pişirilir.Margarini tenceremizi ateşten aldıktan sonra ekliyoruz.Mikser le 5 dakika çırpıyoruz.Vanilyayı en son ekliyorum,margarin kokusunu hissettirmesin diye.
Kaseye bir kaç kaşık tavuk göğsünden koyup,birkaç dilim muz ekleyip  üzerini kapatmak için tekrar tavuk göğsünden ekliyoruz.Üzerinide kivi ile süslüyoruz.Oldukça hafif ve lezzetli bir tatlı.Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...