17 Mart 2012 Cumartesi

Günlerden muhteşem bir gün:)


Günümüzden muhteşem bir masa. Ev sahibi arkdaşlarımız   Esra  ve  Elif'den  çok  iyi  bir  masa bekliyoduk   ancak  bu  masa'yı  görünce  şok  olduk:) Gerçekten  herşey  harika  görünmüyormu?Masada bir kuş sütü eksik... Bizleri  ramazanda  iftara  davet  etmişlerdi , çok  harika  bir  masa  ve  yemekler hazırlamışlardı. Ancak  fotoğraf   makinesinin  azizliğine  uğradık, fotoğraflar  silindiği  için  paylaşamadım sizlerle. Elleri  dert  görmesin  Esracığım, Elifciğim  ve  annesinin. Çok  güzel  bir  gündü, yediğimiz birbirinden  lezzetli  yemekler, yapılan  güzel  sohbetler,  Herşey  için  tekrardan  pumpulininmutfagi aracaılığıyla  teşekkürler:)


      Tek tek paylaşma zamanı geldi bu harika ikramları:)

                                                                  

                                                                  Kıymalı Börek

                                                           Tavuklu Üçgen Börek

                                                                  Mini Pizzalar
Bu mini pizzalara bayıldımmm.Çok lezzetliydiler..

                                                             Peynirli poğaça

                                                          Mini kandil simitleri



                                                          Mini kumpirler
Bu mini kumpirlerde harikaydı,tadı damağımda kaldı...

                                                               Kuskus Salatası

                                                         Ton Balıklı Bahar Salatası

                                               Cevizli-Peynirli Kırmızı Biber Sarması

                                                     Zeytinyağlı Yaprak Sarması

                                                             Viyana Kurabiyesi

                                                                 Papatya Kurabiyesi

Büyük bir sabır ve emeğin ürünü.Çok şeker görünüyolar:)

                                            Çikolata soslu,Vanilyalı Ispanaklı İrmik Tatlısı

 Hepsi birbirinden güzel ve lezzetli ikramların sonuna geldik.Bu postu hazırlarken ben yoruldum:) bu kadar hazırlık için tekrardan teşekkürler...

11 Mart 2012 Pazar

Venedik Poğaçası (Havuçlu-dereotlu poğaça)


Malzemeler;
Yarım paket margarin
Yarım demet dereotu
1 adet havuç
1 şeker kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un(yaklaşık 3 su bardağı un aldı)
Üzeri için yumurta sarısı

Not;Bu ölçülerde yaklaşık 24 tane poğaça çıktı.Daha fazla elde etmek isterseniz ölçüyü 2 katına çıkarabilirsiniz.Gelicek misafir sayınıza göre.

Hazırlanışı;Dereotumuzu ince ince doğruyoruz,Havuçu rendeliyoruz.Oda sıcaklığında ki margarinimizi,un tuz, ve kabartma tozunu bir büyük kasede yoğuruyoruz.Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave ederek yoğuruyoruz.


Hazırladığımız hamura yuvarlak şekiller vererek fırın tepsimize dizip,yumarta sarısı sürdüğümüz poğaçalarımızı 180 derecelik fırında kontrol ederek 15-20 dakika pişiriyoruz.

Pumpulilerde Pazar Kahvaltısı

Pazar günü kuzenlerim kahvaltıya gelicekti.Pazar sabahı hasta olarak uyandım,bir türlü atlatamadığım sürekli tekrarlayan gribal durumum tekrarlamış.Biraz geçde olsa resimlerde gördüğünüz masayı hazırlayabildim:)Hatta bir ara kuzenlerim  söylenmeye başladı,bize mi hazırlıyosun yoksa pumpulinin mutfağına mı hizmet ediyosun :)
Geçde olsa masamıza oturduk ve çok keyifli bir pazar kahvaltısı yaptık..Sevdiklerinizle birlikte güzel pazar kahvaltıları yapmayı ihmal etmeyin diyorum sizlere.Kısacık dünyada, şu masanın etrafında  sevdiklerinizle yapılan sohbetin,geçirelen zamanın tadını hiçbişey veremez sanırım...Sevgilerimle






Çok sevdiğim pastanelerin meşhur poğaçlarından Venedik.Geçen günümüz sırasında kızlarla menü örnekleri planlarken  Elif'le konuşmuştuk bu tarifi,denedim çok güzel oldu.

                                                                   Krep


                                                              Ballı kreplerimiz:)

                                                       Kahvaltılık Ekmekler


           Ben kahvaltıda meyve yemeyi çok severim her ne kadar bazı insanlar yadırgasada:)
                                                                Ananas-Kivi

6 Mart 2012 Salı

Un kurabiyesi:)


Çok uzun zamandır kurabiye yapmıyodum diyebilirim.3-4 yıl olmuştur.Evde ne zaman tatlı bişey yapalım desem annem un kurabiyesi yapalım der,ben de her seferinde yok başka bişey yapalım derdim:)Geçenlerde kuzenim yaptığı bu kurabiyeleri yiyince en yakın zamanda yapmalıyım dedim ve yaptım.Yoğurma işlemiyle pek barışık olmadığım için,yoğurulcak şeylerden kaçırıyorum sanırım.Çok lezzetli bir kurabiye oldu.Aslında hepimizin bildiği bir tarif bence denenmeye değer.Güzel kurabiyemizin tarifine geçelim...

Malzemeler;
1 paket margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Alabildiğince un
1 paket vanilya
Arzuya göre,damla çikolata,fınfık,ceviz,badem.
Ben fındık ve ceviz kullandım.Evde ne varsa zenginleştirmek için ekleyebilirisiniz bence.

Hazırlanışı;
Oda sıcaklığındaki margarinimizle pudra şekerini yoğuruyoruz,ardından alabildiğince un ilave ediyoruz.Bence unu yavaş yavaş ilave etmekte fayda var.Klişe olan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Hamuru ikiye ayırdım bir kısmına fındık bir kısmına ceviz ekleyip şekiller verdip fırın tepsisine dizdim.


180 derece lik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirdim.Kontrol ederek pişirmeli.Her fırının pişirme süresi farklı çünkü.Mazallah kurabiyelerimiz yanar.


 Bir kasede 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile 1 tatlı kaşığı tarçını karıştıyoruz.Fırından aldığımız sıcacık kurabiyelerimizi bu karışıma bulayıp servis tabağımıza yerleştiyoruz.Afiyet olsun..

Annemin poğaça görünümlü Kete'leri





Kete genelde açma yapılır.Ama annem hamuru ekşitir içinede tuzlu helva koyar.Alın size poğaça görünümlü kete:) İçerisine arzuya göre başka birşeyde koyulabilir. Buyrun tarife geçelim

Malzemeler;
5 su bardağı un
1,5 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı süt
2 şeker kaşığı tuz
1 paket maya(Küçük paketlerdeki mayalar)

Helva için Malzemeler;
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığıu tuz.
Not; Bu ölçü az gibi gelebilir ancak poğçanın içinde helvayı çok yoğun olarak sevmiyorum.Bu ölçü bana kafi gelmekte.

Hazırlanışını;Hamur malzemelerimizi iyice yoğuruyoruz.Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar,eğer hamur yumuşak olmadıysa biraz su ilave edilebilir çok az olmak şartıyla.Hamurumuzu iyice sarıp yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.

Helvanın hazırlanışı;Terayğı ve zeytinyağını bir tavada eritip kızdırıyoruz ve unu ve tuzu ilave edip sürekli karıştırarak kavuruyoruz helvamızı.5 dakika bu şekilde pişirmemiz yeterli.



Mayalanmış hamuruza elimizle şekil vererek iç malzememizi yerleştirirp fırın tepsisisine diziyoruz.Üzerlerine yumurta sarısını sürüp.180 derece Isıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...