26 Aralık 2011 Pazartesi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Malzemeler;
1 Paket kızamış ekmek
Karamel sos için
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıcak su
Kreması için;
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Kremşantisi için;
1 poşet kremşanti
1,5 çay bardağı süt
Süslemek için;
Kivi , nar
Hazırlanışı;Tatlımızı yapmaya karamel sosundan başlıyoruz.Bir tavaya toz şekeri döküp ocak üzerinde eritiyoruz.Rengi açık kahve olunca dikkatlice sıcak suyu döküp kaynatıyoruz.(Sıcak suyu dökünce şeker bir anda katı bir hale geçicek,ancak karıştırarak onun erimesini sağlıcaz)Kaynayan şeker eriyince altını kapatıyoruz.Etimeklerimizi servis yapacağımız kaba dizip üzerine karamel sosu kaşık kaşık döküyoruz.Diğer taraftan bir tencereye sütü,tozşekeri,unu,,yumurta sarısını,nişastayı,vanilyayı döküp mikserle çırparak pişiriyoruz.Kremamız sıcakken şerbetle ıslatılmış etimeklerimizin üzerine kremayı döküyoruz.Tatlımız soğurken toz kremşantiyi sütle mikser yardımıyla çırpıyoruz.Soğuyan kremamız üzerine kremşantiyide döküp yayıyoruz.Üzerini arzu ettiğimiz meyvelerle süslüyoruz.Ben nar ve kivi kullandım.Yazın çilekle çok daha güzel olur.Buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun
Kaytaz Böreği
Kaytaz Böreği
Yaptığım hamur işlerini fırında uzun süre pişirmek konusunda üstüme yoktur:)Biraz fazla pişmiş.Antakya yöresine ait bir börek.Mini lahmacun.
Malzemeler;
4.5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İç Harcı için;
250grm kıyma
2 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Nar ekşisi
Tuz,karabiber
1 tutam maydonoz
Hazırlanışı;Karıştırma kabına unu tuzu alıyoruz.Ortasını açıp yoğurdu,sıvıyağı,karbonatı döküp üzerine limonu sıkıyoruz.Böylece karbonat harekete geçmiş oluyor.Yoğurmaya başlıyoruz kıvama gelene kadar su ilave ederek hamuru kulak memesi yumuşaklığını gelene kadar yoğuruyoruz.Hamurun üzerine ve tezgaha un ilave ederk olabildiğinde ince bir şekilde hamuru açıyoruz.Sıvı yağla üzerini yağlayıp bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz.Rulomuzu iki parmak kalığında bıçakla kesiyoruz.
Kesilen hamurları ara katlar görüncek şekilde elimizle üstüne bastırarak serçe parmağı kalınlığında açıyoruz.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
İç harcımızı hazırlamak için kıymayı karıştırma kabına alıyoruz,Üzerine ince doğranmış soğanları,ince kıyılmış maydonozu,domates salçasını,dolmalık fıstıkları,tuzu,karabiberi,narekşisini ekleyip elimizle iyice karıştırıyoruz.Tepsideki hamurların üzerine iç harcımızı paylaştırıp elimizle yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri ve altı kızarıp pişene kadar tutuyoruz.Afiyet olsun
Yaptığım hamur işlerini fırında uzun süre pişirmek konusunda üstüme yoktur:)Biraz fazla pişmiş.Antakya yöresine ait bir börek.Mini lahmacun.
Malzemeler;
4.5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İç Harcı için;
250grm kıyma
2 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Nar ekşisi
Tuz,karabiber
1 tutam maydonoz
Hazırlanışı;Karıştırma kabına unu tuzu alıyoruz.Ortasını açıp yoğurdu,sıvıyağı,karbonatı döküp üzerine limonu sıkıyoruz.Böylece karbonat harekete geçmiş oluyor.Yoğurmaya başlıyoruz kıvama gelene kadar su ilave ederek hamuru kulak memesi yumuşaklığını gelene kadar yoğuruyoruz.Hamurun üzerine ve tezgaha un ilave ederk olabildiğinde ince bir şekilde hamuru açıyoruz.Sıvı yağla üzerini yağlayıp bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz.Rulomuzu iki parmak kalığında bıçakla kesiyoruz.
Kesilen hamurları ara katlar görüncek şekilde elimizle üstüne bastırarak serçe parmağı kalınlığında açıyoruz.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
İç harcımızı hazırlamak için kıymayı karıştırma kabına alıyoruz,Üzerine ince doğranmış soğanları,ince kıyılmış maydonozu,domates salçasını,dolmalık fıstıkları,tuzu,karabiberi,narekşisini ekleyip elimizle iyice karıştırıyoruz.Tepsideki hamurların üzerine iç harcımızı paylaştırıp elimizle yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri ve altı kızarıp pişene kadar tutuyoruz.Afiyet olsun
Havuç-Kereviz Salatası
Havuç-Kereviz Salatası
Sebzeler haşlandığında genelde vitaminleri kaybolur.Çiğ sebze tüketmemizde çok mümkün değilama salatalarda bu mümkün, vitamin ve lezzet dolu bir salata
Malzemeler;
2 adet kereviz
2 adet havuç
1 kase süzme yoğurt
Dereotu
Zeytinyağı,tuz
Hazırlanışı;Kereviz ve havuç soyulduktan sonra rendelenir.Bir kasede yoğurt rendelenmiş havuç,kereviz ve ince doğranmış dereotu karıştırılır.Zeytinyağı ve tuz eklendikten sonra.Servis tabağına alınır.Afiyet olsun
Sebzeler haşlandığında genelde vitaminleri kaybolur.Çiğ sebze tüketmemizde çok mümkün değilama salatalarda bu mümkün, vitamin ve lezzet dolu bir salata
Malzemeler;
2 adet kereviz
2 adet havuç
1 kase süzme yoğurt
Dereotu
Zeytinyağı,tuz
Hazırlanışı;Kereviz ve havuç soyulduktan sonra rendelenir.Bir kasede yoğurt rendelenmiş havuç,kereviz ve ince doğranmış dereotu karıştırılır.Zeytinyağı ve tuz eklendikten sonra.Servis tabağına alınır.Afiyet olsun
Patlıcanlı,kırmızı biberli Etimek salatası
Patlıcanlı,Kırmızı Biberli Etimek Salatası
Benim için çay sofralarının vazegeçilmezidir salatalar,yemek bloklarını veya kitaplarını incelediğimde ilk baktığım salatalardır.Denenmeyi bekleyen tariflerimden biriydi.Genelde mevsimi olmayan sebzeler tüketilmez evimizde ama bir sefercikden bişey olmaz dedim.İyikide demişim çok lezzetli bir salata yedik.
Malzemeler;
1 Paket etimek
4 adet patlıcan
5 adet kırmızı biber
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Zeytinyağı,tuz
Süslemek için mısır ve dereotu
Hazırlanışı;Patlıcan ve kırmızı biberler fırında közlenir,ayıklanır ve doğranır.Etimekler servis kabına kırılarak koyulur.Üzerine közlenmiş ve doğranmış malzemeler eklenir
Bir kasede süzme yoğurtla,sarımsak karıştırılır.(Salatalarda yoğurt kullanıcaksam süzme yoğurt kullanıyorum,normal yoğurtta tercih edebilirsiniz)Sarımsaklı yoğurt malzemeler eklenir,Zeytinyağı ve tueklendikten sonra karıştırlır ve mısırla ,dereotuyla süslenir.Afiyet olsun.
Benim için çay sofralarının vazegeçilmezidir salatalar,yemek bloklarını veya kitaplarını incelediğimde ilk baktığım salatalardır.Denenmeyi bekleyen tariflerimden biriydi.Genelde mevsimi olmayan sebzeler tüketilmez evimizde ama bir sefercikden bişey olmaz dedim.İyikide demişim çok lezzetli bir salata yedik.
Malzemeler;
1 Paket etimek
4 adet patlıcan
5 adet kırmızı biber
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Zeytinyağı,tuz
Süslemek için mısır ve dereotu
Hazırlanışı;Patlıcan ve kırmızı biberler fırında közlenir,ayıklanır ve doğranır.Etimekler servis kabına kırılarak koyulur.Üzerine közlenmiş ve doğranmış malzemeler eklenir
Bir kasede süzme yoğurtla,sarımsak karıştırılır.(Salatalarda yoğurt kullanıcaksam süzme yoğurt kullanıyorum,normal yoğurtta tercih edebilirsiniz)Sarımsaklı yoğurt malzemeler eklenir,Zeytinyağı ve tueklendikten sonra karıştırlır ve mısırla ,dereotuyla süslenir.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)