24 Kasım 2011 Perşembe

Kağıt Kebabı

Uzun zamandır denenmeyi bekleyen tariflerimden biriydi.Benim gibi et yemeklerini sevenlerin vakit kaybetmeden denemelerini tavsiye ediyorum.Çok leziz bir yemek.


Malzemeler;
Yarım kg kuşbaşı
3 adet küçük patates
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
1 adet domates
10-15 adet arpacık soğan
2 ader sivri biber
2 yemek kaşığı salça
Tereyağı
Tuz,karabiber,kekik,kırmızıbiber,

Hazırlanışı;Bütün sebzeler küp şekilde doğranır.Arpacık soğanlar doğranmaz.Salça,tereyağı ve baharatlar hariç tüm malzeme bir kasede karıştırlır




Karışıma 1 su bardak sıcak su içinde eritilmiş salça, baharatlar ve tuz eklenir  karışım harmanlanır.



Fırın tepsisine;tepsinin üstünü kapatacak şekilde yağlı kağıt serilir.Karışım yağlı kağıda dökülür.



Karışıma tereyağı ilave edilir ve kağıt kenarlardan kapatılır.Kağıdın üzerine zeytinyağı sürülür ve 200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.Afiyet olsun.


Hindistan Cevizli Tatlı

Sevdiğim tatlıların başında gelir,çok uzun zamandır yapmıyordum.Sizlerle paylaşmak için bugün yaptım.Yapımıda oldukça kolay,mutlaka deneyin derim.




Malzemeler;
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağından az zeytinyağı
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı rondodan geçirilmiş ceviz içi

Şerbeti için; 1,5 su bardağı şeker
                    1,5 su bardağı su
                    Limon

Hazırlanışı;3 yumurta ve şeker mikser yardımıyla çırpılır.


Karışıma 1 su bardağından az zeytinyağı, 1 su bardağı  un ve 1 paket kabartma tozu  ilave edilir.Çırpmaya devam edilir.




Son olarak hindistan cevizi ve ceviz ilave edilirek çırpılır.



Hazırlanan karışım yağlanmış borcam tepsiye dökülür.180 derecede ısıtılmış fırına verilir kontrol edilerek yaklaşık 30 dakika pişirilir.Pişirme süresi fırınlarda farklılık göstermektedir.İlk 20 dakika fırını açmayın 20 dakikadan sonra kürdan yardımıyla pişip pişmediği kontrol edilebilir.


Fırında kekimiz pişerken.Şerbet malzemleri 1.5 su bardağı su ve 1.5 su bardağı şeker bir tencerede 10-15 dakika kaynatılır.Kaynayan şerbete birkaç damla limon sıkılır.Şerbet ılımaya bırakılır.Pişen kekde 10-15 dakika dinlendirildikten sonra şerbet dökülür.Arzuya göre üzeri hindistan ceviziyle süslenir.Afiyet olsun


Kereviz Salatası

En sevdiğim salataların başında gelir kereviz salatası,hiç yemediyseniz yada denemediyseniz hiç vakit kaybetmeden yapmanızı öneriyorum..


Malzemeler;

2 adet  küçük kereviz
2-3 ceviz içi
1 kase yoğurt
Dereotu
Tuz,zeytin yağı

Yapılışı;
Kerevizler soyulur(Hiç bilmeyenler için;patates gibi soyulur)Bir tabağa rendelenir.Hazırlanan yoğurda rendelenen kerevizler eklenerek karıştırılır.Bu işlemi hiç bekletmeden yapmak gerekir çünkü kereviz rendelendiğinde bekletilirse hemen kararır.Karışıma ince doğranmış dereotu,zeytinyağı,tuz ilave edilir.Cevizle süslenerek servise sunulur.Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...