24 Nisan 2011 Pazar

3 Katlı Elmalı Tatlı

Malzemeler ;
2 paket kakaolu bisküvi
1litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 vanilya
Üzeri için;4 adet elma
1su bardağı toz şeker
Tarçın,fındık

Yapılışı;Kreması için tencereye 1 litre sütü alın,1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı un,nişasta,yumurta sarısını ilave edip orta ateşte karıştırarak kremayı pişirin.Pişmeye başladığı an vanilyayı ekleyin.Bir yandan elmaları bir tencereye rendeleyip,1 su bardağı şeker ilave edip  elmalı harcı pişirmeye başlayın,1 çay kaşığı tarçın ilave edin.Dikdörtgen bir borcama  1 paket kakaolu bisküviyi dizin üzerine kremadan dökün soğumaya bırakın,daah sonra 2.paket bisküviyi dizin,bisküvilerin üzerine elmalı harcı ilave edin.Arzu ederseniz elmanın üzerine fındık ilave edip servise sunun.Arzu ederseniz kalan kremayı elmalı harcın üzerine döküp servise sunun.Ben bu şekilde yaptım.

Not;Büyük bir borcam kullanmanızı tavsiye ederim!





Tavuklu Kereviz Salatası

Malzemeler;
3 kereviz(Orta boy kereviz)
1 tavuk göğsü
2havuç
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
Tuz,zeytinyağı

Tavuk göğsünü haşlayın.Kerevizleri soyup küp küp doğrayın,havucu'da küp küp doğrayın.havuç ve kerevizi bir tencerede 5 dakika haşlayın.Haşlanan tavuğu doğrayın.Yoğurdu ve mayonezi büyükçe bir kasede karıştırın içine haşlanmış tavuğu ve sebzeleri ilave edin.Tuz ve zeytinyağı ilave ederek,karıştırın.Küçük kaselere arzunuza göre kıvırcık veya göbek kullanarak servise sunun.



21 Nisan 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Pırasa

1kg pırasa
3adet orta boy havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3tatlı kaşığı şeker

Yapılışı;Soğanlar ince ince doğanır bir tencereye alınır zeytinyağı ilave edilerek kavrulur.Salça ilave edilir.Doğranıp yıkanan sebzelerimiz tencere dökülür.1tatlı  kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı şeker ilave edilir.Sebzelerimizin üzerini geçicek kadar su ilave edilir ve orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.Pişmeye yakın 1 şeker kaşığı daha şeker ilave edilir.(şeker tadını tam olarak hissetmek istiyosanız daha fazla koyabilirsiniz,damak tadına göre değişen bişey olduğu için.)

Not:Havuç ve pırasaların pişme süresi aynı olmuyor.Arzu ederseniz doğradığınız havuçları 5 dakika ayrı bir tencerede kaynatıp ilave edebilirsiniz.


Sebzeli Mercimek Çorbası(Vitamin deposu)

2-2,5 su bardağı mercimek
1 adet patates
2 adet orta boy havuç
1 küçük boy kereviz
2yemek kaşığı tereyağı
tuz,kırmızı biber,nane

Yapılışı;Bir tencereye mercimekler koyulur, mersimekler 2-3 defa suyu değiştirilerek yıkanır.Biryandan sebzeler soyulduktan sonra mercimeklerin olduğu tencereye küçük küçük doğranır.Malzemelerin üstünü geçecek şekilde su ilave edilir ve pişirilmeye başlanır.Yaklaşık 15-20 dakika pişirilir, iyice suyunu çekince çorbanızı yapmak istediğiniz tencereye malzemeleri alın,ve bu karışımı blendır'dan geçirin,kaynamış su ilave ederek çorbamızı açalım,ben yaklaşık 4 su bardağı su ilave ettim. Bunu gözkararıda ayarlayabilirsiniz.Çorbayı kaynamaya bırakın.Bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin,biraz nane ve kırmızı biber aruzya göre ilave ederek kavurun.Bunu kaynayan çorbanıza ilave edin.Çorbanız servise hazırdır.Afiyet olsun




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...