16 Şubat 2011 Çarşamba

Cevapi


Bosna seyahatimiz sırasında, Bosnaya ayak bastığımız zaman yediğimiz ilk yemekti ben bayıldım.İnanılmaz lezzetliydi.Bosnaya nasip olurda tekrar gidersem yine ilk tatmak isticeğim yemeklerden biri.Yapmak isteyenlere basit bir tarif verebilirim  tombik ekmek temin edebilirseniz,fırında sıcaklayıp ekmeği açıp köfteleri içine koyup üzerine kaymak, üzerine incecik doğranmış soğanlar ilave edilir.Alın size yalancı cevapi:)

15 Şubat 2011 Salı

Kısır

Kısır benim davetlerdeki vazgeçilmez ikramlarımdan biridir.

3 su bardağı kısırlık bulgur
2,5su bardağı sıcak su
1adet kıvırcık
1adet domates
Taze soğan
3-4 yemek kaşığı salça
1adet limon
Narekşisi
Zeytinyağı
Kimyon,kırmızıbiber,karabiber,isot,tuz

Hazırlanışı;kapaklı bir tencere veya kasede bulgur sıcak suyla ıslatılır 10-15 dakika bekletilir.Suyu çektiğinde rahat yoğurulacak bir kaseye alınır.İçine zeytinyağı,doğranmış taze soğanlar,baharatlar ilave edilerek 5-10 dakika yoğrulur(Kısır denemelerimden çıkardığım bir sonuç,kısır yoğurdukça daha lezzetli oluyor!)Daha sonra limon arzuya göre nar ekşisi ilave edilerek yoğrulur.En son doğranmış domates ve kıvırcıklar ilave edilir.Servis tabağına alınır.Afiyet olsun (Bu ölçüde yapılan kısır 7-8 kişilik bir davet için yeterli oldu,ancak bu malzemeleri kişi sayısna göre azaltabilir veya arttırabilirsiniz)



Portakallı Kek

Malzemeler;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1su bardağı yoğurt(yoğurt yerine 1 su bardağı süt kullanılabilir)
Yarım su bardağı zeytinyağı
1kase un(Un miktarını kendinizde ayarlayabilirsiniz,göz kararı)
1 adet kabartma tozu
1adet vanilya
1adet portakal

Hazırlanışı;yumurta ve şeker birkaç dakika çırpılır,yoğurt zeytinyağı ilave edilir,karıştırılır.Un kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek karıştırılır.Bir tarafta portakalın kabuğu rendelir karışıma ilave edilir ve portakalı sıkarak çıkan su da keke ilave edilir karıştırılır.Arzuya göre fındık,cevizde ilave edilebilir.Yağlanmış kek kalıbına dökülerek 180 C'de ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun!



14 Şubat 2011 Pazartesi

Nar Rüyası

Bu aslında bildiğimiz muzlu pasta ancak ben nar rüyası diyorum!

Malzemeler;
1 adet pasta tabanı
3 adet muz
1adet nar

Krema için;
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker

1paket krem şanti(Krem şanti için1 bardak süt)


Tencerede krema malzemeleri mikser yardımıyla çırpılarak pişirilir.Piştikten sonra altı kapatılır bir taraftan krem şanti hazırlanıp krema'ya ilave edilip mikser yardımıyla çırpılır.
Yarım bardak süte ,1çay kaşığı şeker ilave edilir pastatabanı ilk katı bu karışımla ıslatılır,hazırlanan kremadan dökülür,dilimlenen muzlar dizilir(Mevsimine ve arzunuza göre istediğiniz meyveyi ilave edebilirsiniz)2.pastabanı yine sütle ıslatılarak kapatılır.Kalan krema pastatabanın üzerine dökülür ve spatula yardımıyla düzeltilir.Süslemek için hazırlanan narlar üzerine dizilir.Buzdolabında 2-3 saat bekletildikten sonra servis yapılır.Afiyet olsun


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...