28 Ocak 2011 Cuma

Kırmızı Lahana Salatası

Malzemeler;
  • 1 AdetKırmızı lahana
  • Yoğurt,mayonez
  • 2-3 KaşıkZeytinyağı

Hazırlanışı;


  • Kırmızı lahananalar ince ince doğranır,tavada 2-3 kaşık zeytinyağıyla karıştırılarak 10-15dakika kavrulur.Servis tabağına alınır,6 yemek kaşık yoğurt ve 1 kaşık mayonez ilave edilir.(yoğurt ve mayonezin miktarı isteğe göre azaltılıp,arttırılabilir.Afiyet olsun



  • Tavuk Şinitzel

    Malzemeler

    • Yarım kg tavuk fileto
    • 2 yumurta
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı soda
    • Tuz,karabiber
    • Panelemek için;un,galete unu
    Hazırlanışı;
    • Bir büyük kasaye süt,soda tuz karabiber koyup karıştırın,tavuk filetoları bu karışımın içine koyup 1-2 saat buzdolabında bekletin.Daha sonra etleri bu sostan çıkarıp önce una,sonra yumurtaya sonra galete ununa bulayıp yağda kızartın.

    Tramisu

    Malzemeler

    • 1paket kedi dili bisküvi
    • 1/2 bardak sıcak su
    • 1çorba kaşığı süt
    • 1çorba kaşığı nescafe
    • 1çorba kaşığı şeker
    • Krema için;2 çorba kaşığı un
    • 1/2 kg süt
    • 2yumurta sarısı
    • 1,5 çay bardağı toz şeker
    • 1 paket labne peynir(labne peynir yerine yarım paket margarinde kullanılabilir)
    • 1 paket vanilya

    Hazırlanışı

    • Krema malzemeleri labne peynir ve vanilya hariç tencereye koyulur,orta ateşte mikserle çırparak katılaşmaya başlayana kadar pişirilir.Katılaşmaya başladığında ateşten alınır.Labne peynir ve vanilya ilave edilir 10-15 dakika mikserle çırpılır.
    • Diğer taraftan bisküviler servis tabağına dizilir.Üzerine bir bardakta hazırlanan sıcak su,süt,nescafe şeker karışımı bisküvilerin üzerine dökülür.Hazırlanan kremada bisküvilerin üzerine dökülür.Buzdolabında 1-2 saat bekletildikten sonra, üzerine kakao dökerek servis yapılır

    • Diğer taraftan bisküviler servis tabağına dizilir.Üzerine bir bardakta hazırlanan sıcak su,süt,nescafe şeker karışımı bisküvilerin üzerine dökülür.Hazırlanan kremada bisküvilerin üzerine dökülür.Buzdolabında 1-2 saat bekletildikten sonra, üzerine kakao dökerek servis yapılır

    Kahvaltılık Ekmekler

           Malzemeler
    • Tost ekmeği
    • 1 adet domates
    • 3-4 yemek kaşığı süt
    • 50 gr beyaz peynir
    • 4-5 adet mantar
    • Kahvaltılık acı sos
    • Tereyağ,margarin
    • Kaşar peynir
    Yapılışı;
    • Öncelikle domastesler ve beyaz peynir küçük küçük doğaranır.Bir kasede 3-4 kaşıpı sütle domates,peynir karıştırlır.Ekmeklere isteğe göre tereyağı veya margarin sürülür üzerine bu karışımdan eklenir.Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.Fırından çıkarmaya yakın üzerine kaşar peynir de ilave edilebilir isteğe bağlı olarak.
    • 2. olarak tost ekmeğine kahvaltılık acı sos sürülür üzerine dilimlenmiş mantarda koyulur.arzuya bağlı olarak beyaz peynir veya kaşar peynirde ilave edilebilir.Fırına verilir. 10dakika pişirilir

    •  
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...