Malzemeler;
- 1 AdetKırmızı lahana
- Yoğurt,mayonez
- 2-3 KaşıkZeytinyağı
Hazırlanışı;
Kırmızı lahananalar ince ince doğranır,tavada 2-3 kaşık zeytinyağıyla karıştırılarak 10-15dakika kavrulur.Servis tabağına alınır,6 yemek kaşık yoğurt ve 1 kaşık mayonez ilave edilir.(yoğurt ve mayonezin miktarı isteğe göre azaltılıp,arttırılabilir.Afiyet olsun
Malzemeler
- Yarım kg tavuk fileto
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı soda
- Tuz,karabiber
- Panelemek için;un,galete unu
Hazırlanışı;
- Bir büyük kasaye süt,soda tuz karabiber koyup karıştırın,tavuk filetoları bu karışımın içine koyup 1-2 saat buzdolabında bekletin.Daha sonra etleri bu sostan çıkarıp önce una,sonra yumurtaya sonra galete ununa bulayıp yağda kızartın.
Malzemeler
- 1paket kedi dili bisküvi
- 1/2 bardak sıcak su
- 1çorba kaşığı süt
- 1çorba kaşığı nescafe
- 1çorba kaşığı şeker
- Krema için;2 çorba kaşığı un
- 1/2 kg süt
- 2yumurta sarısı
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 paket labne peynir(labne peynir yerine yarım paket margarinde kullanılabilir)
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
- Krema malzemeleri labne peynir ve vanilya hariç tencereye koyulur,orta ateşte mikserle çırparak katılaşmaya başlayana kadar pişirilir.Katılaşmaya başladığında ateşten alınır.Labne peynir ve vanilya ilave edilir 10-15 dakika mikserle çırpılır.
- Diğer taraftan bisküviler servis tabağına dizilir.Üzerine bir bardakta hazırlanan sıcak su,süt,nescafe şeker karışımı bisküvilerin üzerine dökülür.Hazırlanan kremada bisküvilerin üzerine dökülür.Buzdolabında 1-2 saat bekletildikten sonra, üzerine kakao dökerek servis yapılır
- Diğer taraftan bisküviler servis tabağına dizilir.Üzerine bir bardakta hazırlanan sıcak su,süt,nescafe şeker karışımı bisküvilerin üzerine dökülür.Hazırlanan kremada bisküvilerin üzerine dökülür.Buzdolabında 1-2 saat bekletildikten sonra, üzerine kakao dökerek servis yapılır
Malzemeler
- Tost ekmeği
- 1 adet domates
- 3-4 yemek kaşığı süt
- 50 gr beyaz peynir
- 4-5 adet mantar
- Kahvaltılık acı sos
- Tereyağ,margarin
- Kaşar peynir
Yapılışı;
- Öncelikle domastesler ve beyaz peynir küçük küçük doğaranır.Bir kasede 3-4 kaşıpı sütle domates,peynir karıştırlır.Ekmeklere isteğe göre tereyağı veya margarin sürülür üzerine bu karışımdan eklenir.Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.Fırından çıkarmaya yakın üzerine kaşar peynir de ilave edilebilir isteğe bağlı olarak.
- 2. olarak tost ekmeğine kahvaltılık acı sos sürülür üzerine dilimlenmiş mantarda koyulur.arzuya bağlı olarak beyaz peynir veya kaşar peynirde ilave edilebilir.Fırına verilir. 10dakika pişirilir